گزارش امیر توکلیان از کلاس مربیگری بین المللی قزاقستان

یکشنبه ۲ دی ۱۳۸۶ 12:29

گزارش امیر توکلیان از کلاس مربیگری بین المللی قزاقستان

Active Imageبه گزارش روابط عمومی فدراسیون کشتی امیر توکلیان گزارش خود از کلاس مربیگری بین المللی قزاقستان را به شرح زیر اعلام کرد:

روز اول :

کلاس در ساعت 10:15 آغاز شد و در ابتدا تورلیخانف برنامه های کلاس را برای حاضران تشریح کرد سپس رافائل مارتینتی رئیس فدراسیون جهانی کشتی فیلا بر با شکوه برگزار شدن رقابت های کشتی و جذابیت این رشته ورزشی در رقابتهای الپیک تأکید کرده و اعلام کرد فیلا به مربیان جوان در سراسر دنیا توجه ویژه ای خواهد داشت و در ادامه سدیکوف رئیس فدراسیون کشتی قزاقستان به حاضران خوشامد گفت و سپس پروفسور تنومن آنالیز مسابقات جهانی 2007 را نمایش دادند .

در این فیلم کشورهای شرکت کننده در مسابقات جهانی در شیوه های تهاجمی ، دفاع ، امتیازات فنی مورد آنالیز قرار گرفته بودند و نسبت به سالهای گذشته در این مورد بررسی شده بود .در رده سنی جوانان روسیه ، ترکیه و ایران جزء بهترین های تیم های تکنیکی بوده و در دفاع اوکراین ، روسیه ، کوبا و ازبکستان بهترین بودند و در حمله آمریکا و چین نسبت به کشور های دیگر ضعیف بودند و گاتسالوف امتیاز آورترین کشتی گیر شناخته شده بود . در رده سنی جوانان کشتی گیران از نظر امتیاز گرفتن نسبت بزرگسالان شرایط بهتری داشته و از اصول فیلا بهتر تبعیت می کنند .احمداف در جوانان و باتیروف در بزرگسالان کشتی گیران خوبی بودند و از نظر فنی کودوخوف و کیتایف بهترین بودند .

تأکید بر روی استفاده از شانه ها و جابجایی پاها در گرفتن امتیازات در فن های پرتابی در بکار گیری اهرم ها در کشتی بود .

اعتراض مربیان نباید بگونه ای باشد که شأن مربیگری را زیر سؤال ببرد و اعتراض ها باید به ادب و احترام باشد و مربیان بایستی نظم مسابقات را رعایت کنند .

بهترین مسابقه در رقابتهای جهانی باکو از نظر اجرای فن کشتی بین کوبا و گرجستان در وزن 66 کیلوگرم شناخته شد .

در ادامه مارتینتی بر افزایش دانش مربیان تأکید کرده و اعلام کرد هرکس برای موفقیت کشتی پیشنهادی دارد فیلا از آن استقبال می کند و در ضمن آمادگی داریم اشتباهاتی که احساس می شود از طرف ما انجام شده است را شنیده و برطرف نمائیم .

مارتینتی در ادامه از مربیان خواست مسابقات مختلفی را که زیر نظر فیلا برگزار می گردد را تحلیل کنند و از طریق اینترنت در اختیار دیگر مربیان دنیا قرار دهند در ضمن فیلا برای افزایش سطح دانش مربیان و انتخاب بهترین روش های تمرین توسط آنان برنامه زیادی دارد .

در ادامه غازاریان ارمنستانی از تشکیل اتحادیه مربیان در سراسر دنیا خبر داد و اعلام کرد این اتحادیه در سراسر مسابقات از طرف فیلا شرکت کرده و بهترین مربیان دنیا را انتخاب و به آنها هدایایی اهدا می کند . کار این اتحادیه ترجمه و تحقیق در خصوص علم تمرین و مسائل مربیگری و ارائه آن به کشورهای دیگر ، اعزام مربیان به کشورهای مختلف برای توسعه دانش مربیگری در جهان می باشد .  

وی گفت : هر مربی بین المللی باید قانون کشتی را بداند و از طرفی من معتقدم استراحت بین 2 دقیقه کم است و باید بیشتر شود و در ضمن مربیان باید سعی کنند تا کشتی شاگردان آنها به خم گیری نرسد و تمرین باید بصورتی تنظیم گردد که فشار زیاد و زمان آن کم باشد و بعد از مسابقه خوردن مواد فندی مثل انگور پیشنهاد می گردد.

غازاریان تأکید کرد برای گرفتن کارت بین المللی فیلا بایستی مبلغ 120فرانک سوئیس پرداخت شود و رئیس فیلا می تواند هر عضو کم کار این کمیته را که کنار بگذارد در ضمن امتحان کلاس بصورت کتبی بوده و به مربیان از یک تا چهار امتیاز داده می شود .

عصر روز اول :

ابتدا مربیان بمدت 10دقیقه زیر نظر غازاریان به گرم کردن بدن پرداختند سپس حرکات دو نفره برای تقویت عضلات بدن که این حرکت در تمامی کشور های دنیا انجام و مورد تأئید فیلا می باشد این حرکات در هفته 2بار و 12 حرکت بمدت 6 دقیقه انجام می گردد . پس از حرکات تقویت کننده می توان حرکات روی دستها و زیر کتف زدن را انجام داد.

حرکت دو نفره :

-    گرفتن پای حریف و راه رفتن بر روی دست ، از جلو و عقب یک دست و یک پا زدن ، سرپا راه رفتن و اسکات پا

-    گرفتن حریف و دویدن حریف با مقاومت

-    کنده فرنگی گرفتن و راه رفتن و تعویض کردن در راه رفتن

-    دویدن و دست زدن در مسافتهای کوتاه و برگشت سریع

-    سینه خیز کردن فقط با کمک دستها

-    حرکت فرقان راه رفتن و در مسیر نشستن

-    شنای دست روی یک دست در حرکت

این حرکات به ما نشان می دهد که کار کردن توی دستها بسیار مهم و با اهمیت است .

روز دوم :

تمرینات این روز با صحبتهای تورلیخانف رئیس کمیته مربیان فیلا آغاز و سپس غازاریان از طریق رایانه روش های قهرمانی در الپیک را بازگو کرده و برنامه های تمرین دو هفته ای و یک ماهه را توضیح داد و در ادامه مربیان کشورهای مختلف روش های تمرین در کشور متبوعه خود را توضیح داده و از ایران نیز عباس جدیدی این مسئولیت را بر عهده داشت .

غازاریان در ادامه برنامه آموزشی را برای رده های سنی 10 تا 14 سال در کشور استرالیا که به تازگی شروع به آموزش کشتی نموده‌اند را ارائه داد .

برنامه سالیانه تمرینی برای سن 10 سال :

هفته ای 3بار و هر بار 90 دقیقه سالی 240 ساعت تمرین نرمش ، 12 تا 15 دقیقه تمرین کشتی 115 دقیقه در سال ضمناً همیشه نباید آموزش کشتی باشد و ژیمناستیک و بازی برای جذابیت بیشتر بین 36 تا 38 ساعت در نظر گرفته شود .

برنامه آموزشی کشتی 10 ماهه برای سنین 13 تا 14 سال :

3بار در هفته ، یک بار در فضای باز ساعت تمرین در یک سال240 تا 250 ساعت ، 90 ساعت در روی تشک ، 120 ساعت در فضای باز ، فعالیت بدنی یا بدنسازی 32 ساعت ، نرمش یا گرم کردن بدن 43 تا 45 ساعت ، در هر جلسه 15 دقیقه تمرین کشتی اصلی 115 تا 120 دقیقه ، 14 ساعت آموزش تکنیک ، 93 الی 94 ساعت تمرین تکنیکی ، تمرین کشتی 8 ساعت ، بازیهای آموزشی 40 تا42 ساعت در هر تمرین 10 تا 12 دقیقه ، مسابقات  3 بار  ، ریکاوری یا سرد کردن 5 تا 7 ساعت .

برنامه 2 هفته ای برای 13 الی 14 سال

هفته اول :

روز دوشنبه : نرمش ، یادگیری فنون 15 دقیقه ، آموزش فنون عملی ، برگشت به حالت اولیه 3 دقیقه ، کار کردن در خاک 2×1 و 2×2 و 3 دقیقه استراحت 2 تا 10 دقیقه بازی مثل فوتبال .

روز چهارشنبه : نرمش 12 دقیقه ، بازی 10دقیقه ، مرور فن ، استراحت 3 دقیقه ، تمرین کشتی 2 × 4 + 5 استراحت و شنای دست 10 بار ، استراحت 5 دقیقه

روز جمعه : نرمش 15 دقیقه ، آموزش تکنیک در خاک 15 دقیقه ، انجام تکنیک 3 × 3 ، استراحت 15 دقیقه ، بازی راگبی روی تشک ، هندبال 8 دقیقه ، استراحت 5 دقیقه .

هفته دوم :

روز شنبه : دویدن 2 کیلومتر ، تمرین بدنسازی فوتبال 25 دقیقه ، 3 دقیقه استراحت ، 25 دقیقه فوتبال و 10 دقیقه استراحت .

روز دوشنبه : نرمش 15 دقیقه ، آموزش دفاع در سر پا 15 دقیقه ، تکرار تکنیک 3 × 3 ، انجام تکنیک خاک 1 × 2 ، استراحت 3 دقیقه ، بازی ورزشی 2 تا 8 دقیقه .

روز چهارشنبه : نرمش 15 دقیقه ، آموزش تکنیک در خاک 20 دقیقه ، تغییر حالت با غلتیدن ، مرور فن 5 × 2 ، استراحت 5 دقیقه ، انجام تکنیک 2 × 2 ، استراحت 3 دقیقه .

کلاسهای عملی : حرکات کلینچ که توسط شاهمرادف انجام شد . به ترتیب زیر :

1- خم را بطور کامل مال خود می کنیم .

2- سر باید بالا باشد .

3- به طرف مخالف حریف را خراب می کنیم .

برای دفاع فن کلینچ :

1- شانه حریف را به بیرون می دهیم .

2- دست در دور کمر بصورت کنده به سمت عقب می کشیم .

3- باید این کار را بسیار سریع انجام داد .

4- برای وزن 96 کیلوگرم خراب کردن حریف مناسب است .

5- برای وزن 120 کیلوگرم خیمه زدن بهتر است .

فنون تدریس شده توسط سرمربی قزاقستان :

1- دستها توی بدن باید باشد .

2- دستها توی بدن برای زیر گیری از پای مخالف و خالی کردن بدن .

3- دستها توی بدن برای زیرگیری پای مخالف ، زدن یک دست و یک پا .

4- برای گرفتن زیر از ما دست عوض کردن سریع .

5- برای گرفتن زیر از ما دست و پا عوض کردن سریع .

6- برای گرفتن خم مخالف پیش انداختن حریف .

شاهمرادف مراتب زیر را تأکید کرد :

1- بهترین دفاع ، حمله است .

2- در زمان از کلینچ به حریف بچسبیم .

3- برای بخوبی اداره کردن کشتی کار کردن دستها لازم است .

4- توی خیمه زدن ها بایستی پاها کاملاً عقب باشد .

روز دوم :

کلاس تئوری با صحبتهای آقای غازاریان آغاز شد . قبلاً یک اتحادیه تشکیل داده ایم که 120 دلار حق عضویت آن است که کلیه مطالب این اتحادیه به شما می رسد که این کار جدای از کار فدراسیون می باشد . این اتحادیه مستقل از فدراسیون است و پس از کنار گذاشتن از فدراسیون مربوطه ، این اتحادیه حمایت لازم را می کند . این اتحادیه نشان می دهد که ما اعضای یک خانوده هستیم و با تخصصی که داریم کنار هم بعنوان دوست هستیم ، فردا در صورتیکه هزینه کلاس را بدهید ، همه گواهی شرکت می گیرند .

 وی گفت : به زودی فیلا یک فرهنگ لغت به چهار زبان انتشار خواهد کرد . شما سعی کنید زبان بیاموزید تا بتوانید مشکلات خود را مطرح کنید .امتحان بصورت کتبی می باشد . در خصوص مربیگری کشتی 3 تا سؤال در خصوص روشهای مربیگری 90% سؤالات اینجا گفته شده است .

غازاریان افزود : دکتر بابایف مسئول پزشکی مربیان فیلا هستند .

صحبتهای شاهمرادف : در روشهای مربیگری تغییرات کمی صورت گرفته ، اطلاعات مربیان به روز نیست این موارد شامل : 1- هرچی خودشان انجام می دادند انتقال می دهند .2- کپی برداری از دیگران . 3- خیلی روشهای مربیگری که به آن توجه نمی شود . 4- فاصله بین جوانان و بزرگسالان زیاد شده به خاطر روشهای غلط مربیگری . 5- 7% جوانان تیم‌های ملی صاحب پیراهن تیم ملی بزرگسالان می شوند .6- کار با جوانان ادامه پیدا نکرده است .7- کشتی گیرانی که خودشان می خواستند موفق شده‌اند .8- ما باید برگردیم به آموزش بچه ها و کارها را از پایه شروع کنیم .از 5 سالگی تا 12 سالگی زمان شروع کشتی است تجربه نشان داده که پس از 5 سال کشتی گیر موفقیت خود را نشان می دهد . نظر متخصصان نشان می دهد که کسانیکه کشتی را زود شروع می کنند در بزرگسالی موفق می شوند و تجربه سالها مربیگری نشان داده : 1- کار روی بچه ها که بهترین سن برای کشتی آزاد بین 8 تا 10 است . 2- آمادگی بدنی. 3- کارهای پایه ای انجام دادن. 4- ادامه دادن تمرین های آموزشی. 5- آمادگی فیزیکی در تمام مراحل آموزش و تمرین که اهمیت ویژه‌ای دارد. 6- کیفیت آموزشی هم مهم است. 7- روی قدرت آنها کار شود. 8-  افزایش روشهای آموزشی می‌تواند سطح کشتی جهان را بالا ببرد. 9- فنون کشتی برای آموزش شامل گرفتن و فرار از خوردن فنون است.

نتایج بررسی صورت گرفته نشان داده است کلیه مسائل کشتی در سنین جوانی انتقال داده می شود .

در نتیجه کارهای بالا بار فنی کشتی گیر بالا می رود . مسئله مهم آموزشی حمله و دفاع در کشتی می باشد . بطور خلاصه می توان گفت مربیان باید از نظر فنی به روز باشند . کسانی در مسابقات جهانی موفق بوده اند که اطلاعات کشتی آنها خوب بوده و این برای آموزش و چگونه آموزش دادن و چگونه کنترل کردن و پیشرفت خوب است .

یکی از معایب ما این است که همیشه کشتی گیران آماده نداریم فقط برای مسابقات این امر صورت می گیرد . آمادگی بدنی بایستی بیشتر برای آموزش فنون گذاشته شود . آمادگی فنی خیلی با اهمیت است و به همین خاطر همین موفقیت کشتی گیر با آمادگی فنی آن مرتبط است .

در مراحل آموزشی اولیه تاکتیک های حمله و دفاع توسط مربیان گفته شود .

مسئله دیگر در مورد فدراسیون ها نداشتن سیستم است که مربیان را سر در گم کرده است .

آمادگی بدنی برای هر کشتی‌گیری فرق می کند و در هر دوره آموزش اردو اطلاعات خودش را دارد . طبق بررسی‌های انجام شده نمی‌توان گفت که فنون دفاعی یا حمله ای آموزش داده شود .

درک و فهم کشتی اساس مربیگری است ، روشهای دیگر آموزش مسائل روحی روانی کشتی‌گیر می باشد و با رعایت کردن این مسائل مربی می‌تواند جواب منفی یا نتیجه مناسب بگیرد . نتیجه بررسی آموزشهای اولیه برای نوجوانان نشان می‌دهد تا 12 سالگی باید چگونه کشتی بگیرند .

کارهای اساسی تا 12 سالگی : دست تو ، سر زیر بغل ، یک خم ، حصیر مال ، کلید کشی ، بار انداز ، 11 تا 12 سالگی دو خم ، یک دست و یک پا ، کول انداز ، فیتیله پیچ ، سگک ، کلید بار انداز و سر و ته یکی کردن .

12 تا 13 سالگی : فن کمر ، تندر ، دست تو کمر از مچ ، دست تو کمر لنگ زدن از مچ دست ، کنده کشی در خاک ، کنده استامبولی ، رو دست نشستن در خاک .

تا آخر سال میلادی فیلم آموزشهای مختلف از طریق فیلا تکمیل و ارسال می‌شود . در مراحل آموزش بر روی نوجوانان نبایستی فشار آورد .

غازاریان : هر مربی سلیقه خودش را دارد تا کنون نمی‌توان گفت رو چه فاکتور آمادگی در بدنسازی باید کار شود . یک قانون در طبیعت است که هرکاری انجام دهیم نتیجه آن را می‌بینیم .

برنامه ریزی مربیگری بسیار مهم است آمادگی فیزیکی کشتی گیران خیلی مورد تأکید است : 1- وضع روحی روانی کشتی‌گیر. 2- نظم و انضباط. 3- فنون را ریشه ای آموزش دهیم. 4- مربی باید وضعیت جسمانی کشتی‌گیر را بداند. 5- برنامه ریزی برای مربیان باید هنگام تمرین برای دوره‌های قهرمانی کار بیشتر شود پس از آمادگی جسمانی مشخص با زمان خاص علاوه بر آموزش برای همه روی افراد خاص بیشتر بایستی کار شود . هیچ مربی نمی‌تواند بدون داشتن اطلاعات از شرایط فنی و تاکتیکی و سطح آموزش کشتی‌گیران برنامه ریزی کند  و به همین منظور داشتن اطلاعات برای برنامه ریزی مربیان بسیار مهم است .

 


برچسب ها :