توجه به رده ی سنی پایه شاه کلید موفقیت کشتی

چهارشنبه ۲۴ خرداد ۱۴۰۲ 11:28
حاصل کار 4 ساله فدراسیون به بار نشست
ریل گذاری درست قطعا جواب می دهد
قهرمانی قاطع آزادکاران و فرنگی کاران نوجوان در رقابت های آسیایی قرقیزستان و کسب مدال های رنگارنگ که اکثر آن ها طلایی بود، نشان داد که ریل گذاری درست و داشتن برنامه قطعا جواب می دهد.
به گزارش روابط عمومی فدراسیون کشتی، رشد چشمگیر عملکرد تیم های کشتی آزاد و فرنگی نوجوانان در رقابت های قهرمانی آسیا با کسب عناوین قهرمانی و مدال های رنگارنگ کاملا مشهود و مشخص بود.
پس از سال 2019 به دلیل شیوع بیماری کرونا کشتی تقریبا در تمامی جهان تعطیل شد و تأثیر آن بر روی کشتی گیران ایرانی نیز مشهود بود، به طوری که مدیریت فدراسیون طی مصاحبه هایی زنگ خطر را نسبت به عدم برگزاری تمرینات در باشگاه و افت کشتی گیران به صدا در آورد و نتایج کشتی گیران کشورمان در رقابت های قهرمانی آسیا در سال گذشته بی تأثیر از این موضوع نبود. البته تیم کشتی فرنگی نوجوانان توانست عنوان نایب قهرمانی آسیا در سال 2022 را بدست آورد که آن را با عنوان قهرمانی جهان در سال گذشته جبران کرد. اما تیم کشتی آزاد با توجه به عدم مدیریت لازم و سر وزن نرسیدن دو کشتی گیر، سکوی آسیایی را از دست داد و در ادامه نیز ضعف فنی و عدم آماده سازی لازم موجب شد که تیم ایران در رقابت های جهانی نیز جایی بر روی سکوی جهانی نداشته باشد.
کسب این نتایج توسط تیم آزاد از سوی فدراسیون کشتی که در اهداف تعیین شده خود در سند طرح توسعه، توجه به رده های سنی پایه و دانش افزایی مربیان را در اولویت قرار داده بود، قطعا راضی کننده نبود و فدراسیون کشتی در یک اقدام آگاهانه نسبت به انتخاب یک مربی جوان و شایسته بعنوان سرمربی تیم ملی کشتی آزاد نوجوانان اقدام کرد.
شاید در ابتدای کار برخی منتقدان حضور بهنام احسان پور را در رأس تیم ملی کشتی آزاد نوجوانان موفقیت آمیز تصور نمی کردند اما فدراسیون کشتی نیز قطعا برای این انتخاب خود دلایل محکم و مستدلی داشت.
اولا اینکه احسان پور که به لحاظ سنی اختلاف بسیار زیادی با کشتی گیران نوجوان ندارد، از لحاظ اخلاقی و سلامت کاری مورد تأیید بود و روی خوش وی مثال زدنی است.
دوما، احسان پور با توجه به داشتن مدال برنز جهان و مدال های طلای آسیا و عضویت چندین ساله در تیم ملی کشتی آزاد، به مدت 2 سال بعنوان مربی در رده ی سنی بزرگسالان حضور داشت و کسب تجربه کرد و در کنار آن در تدوین چرخه ی انتخابی تیم ملی نیز نقش داشته است.
سوما، احسان پور دارای سبک کشتی ایرانی و منحصر به فرد خود بود به طوری که در دوران قهرمانی اکثر رقبای خود را با زیرگیری شکست داده و قهرمانان بزرگی همچون ولادمیر خینچیگاشویلی گرجستان، اوپن سات آمریکایی، دولت نیازبیکوف قزاقستانی و احمدنبی گواراتزیلوف آذربایجانی را مغلوب کرده است.
با این تفاسیر این جوان شایسته و اخلاق مدار، با صبر و سکوت بی نظیر خود و تنها با کار و تلاش، جواب دل نگرانی های برخی ها را با قهرمانی بی نظیر در بیشکک قرقیزستان داد.
البته که قانونمند کردن چرخه ی انتخابی تیم ملی و اجرای آن در رده های سنی مختلف، برگزاری اردوهای بسترسازی خردسالان و نونهالان در خانه های کشتی و ایجاد انگیزه در بین آن ها و همچنین فراهم کردن امکانات سخت افزاری و نرم افزاری در این قهرمانی سهم بسزایی داشته است، اما بهنام احسان پور نیز بعنوان یک مربی کاربلد که به علم روز بدنسازی و تغذیه دنیا نیز آشنایی کامل دارد و شناخت کاملی از فن و بند کشتی ایرانی دارد،‌ بدون اینکه به کشتی گیران از لحاظ وزن کم کردن و تمرینات بدنسازی فشار وارد کند، نسبت به رفع اشکالات و آموزش فنون مختلف اقدام کرد و بدون هیچ حاشیه ای تیم خود را آماده ی آوردگاه آسیایی کرد.
فدراسیون بعنوان متولی اصلی کشتی کشور،‌ قطعا نقاط ضعف و قوت کشتی کشور را به خوبی می شناسد و با توجه به اینکه جمعیت کشتی گیر در سال 98 به نزدیک 30 هزار نفر تقلیل یافته بود، به فکر چاره افتاد.
از اقدامات انجام شده فدراسیون کشتی، حضور رئیس فدارسیون در استان ها و برگزاری جلسات با استاندار، امام جمعه، مدیرکل ورزش و جوانان، مسئولان نظامی و انتظامی، آموزش و پرورش، شهرداری و ... بود که منجر به این شد تا سالن های زیادی به کشتی اختصاص یابد.
همچنین تعامل با رسانه ها به ویژه رسانه ملی برای پوشش اخبار کشتی و پخش زنده مسابقات باعث شد تا انگیزه لازم به نوجوانان و نونهالان برای حضور در باشگاه ها و کشتی گرفتن داده شود.
از سوی دیگر واژه "مربیان بی دانش" باعث تکان خوردن و به خود آمدن مربیان کل کشور شد و این انگیزه را به آنان داد که برای ارتقاء دانش فنی خود اقدام کنند. این موضوع آنقدر برای فدراسیون مهم بود که حتی رئیس فدراسیون نیز خود در استان ها در جمع مربیان حضور یافت.
برگزاری اردوهای بسترسازی نونهالان با حضور 7 تا 8 کشتی گیر در هر وزن به همراه حدود 20 تا 30 مربی سازنده آن ها در دو رشته آزاد و فرنگی که چندین بار در سال در محل کمپ تیم های ملی کشتی و با صرف هزینه های بالا به انجام رسید، از دیگر کارهای فدراسیون برای ایجاد انگیزه در بین استعدادهای کشتی بود که تمامی قهرمانان امروز کشتی نوجوانان همان نونهالانی هستند که در چند سال گذشته در این اردو ها حضور داشته اند.
دغدغه فدراسیون کشتی این بود که سبک فراموش شده کشتی ایرانی را (زیرگیری) را مجددا احیاء نماید و برای زیرگیر کردن کشتی گیران تمام امکانات خود را به کار بست و مسابقات قهرمانی آسیا نشان داد که کشتی گیران همه زیرگیر شده اند و تحولی در کشتی کشور رخ داده است.
بی شک در آینده قهرمانان بزرگ کشتی ایران از همین نوجوانان و نسل بعدی آن ها (نونهالان) خواهند بود که همانند حسن یزدانی و کامران قاسم پور و سایر کشتی گیران مدال آور، افتخارآفرین بوده و حتی این افتخارات را نیز افزایش خواهند داد.
به هر عنوان می توان گفت که ریل گذاری درستی در کشتی کشور گذاشته شده که اگر این مسیر با حمایت همه جانبه جامعه ی کشتی به خصوص مربیان سازنده کشتی کشور و مسئولان ذیربط همراه شود، قطعا شاهد نتایج درخشانی در تمامی رده های سنی در سال های نه چندان دور خواهیم بود و می توانیم نام کشتی ایران را در مرتفع ترین قله کشتی جهان حک نماییم.
فدراسیون کشتی قطعا قدردان زحمات مربیان سازنده در تمامی کشور است و نتایج بدست آمده را حاصل زحمات این عزیزان می داند و امیدوار است که با همکاری ایشان و تلاش برای احیای سبک کشتی ایرانی و همچنین همکاری تمامی دست اندرکاران این امر، کشتی کشور روزهای بسیار خوبی را در آینده نزدیک شاهد باشد.



برچسب ها :