در مراسم رونمایی از کتاب پهلوان باشی مطرح شد؛

سه شنبه ۲۴ مهر ۱۴۰۳ 20:38
دکتر صالحی امیری: کشتی روح ورزش قهرمانی ایران است
یک لحظه فکر کردم در کاخ نیاوران هستم
علیرضا دبیر: وظیفه دارم در خدمت تمامی جامعه کشتی باشم
مراسم رونمایی از کتاب پهلوان باشی با حضور دکتر سیدرضا صالحی امیری وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، جمعی از مسئولان، قهرمانان، پیشکسوتان، خانواده معظم شهدا و مسئولان فدراسیون کشتی صبح امروز در سالن همایش های شهید ضرغام فدراسیون کشتی برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی فدراسیون کشتی، در ابتدای این مراسم علیرضا دبیر ضمن خیرمقدم به مهمانان حاضر، جنایات بی شمار رژیم صهیونیستی در فلسطین و‌ لبنان را محکوم و با مردم مظلوم این کشورها ابراز همدردی کرد.
دبیر در ادامه گفت: از آقای صالحی امیری ممنونم که امروز در جمع ما حضور دارند، ایشان سابقه ی مدیریتی خوبی دارند و بنده در چندین جا مدیریت ایشان را از نزدیک دیده ام.
وی ادامه داد: آقای صالحی امیری در زمان تصدی ریاست کمیته ملی المپیک کمک های خوبی را به کشتی داشتند و من این جمله که "کشتی فقط یک ورزش نیست و جزئی از فرهنگ ایرانیان است " را از ایشان شنیدم و بسیار لذت بردم.
رئیس فدراسیون کشتی تصریح کرد: بعنوان شخصیت حقیقی شاید با برخی از دوستان تفاوت دیدگاه داشته باشم، اما بعنوان مسئول اجرایی کشتی یک شخصیت حقوقی دارم که وظیفه ام این است که به تمامی قهرمانان و پیشکسوتان احترام بگذارم و آن ها را تکریم کنم.
دبیر با اشاره به اینکه از قهرمانان و پیشکسوتان می خواهم که به فدراسیون کمک کنند تا کتاب تمامی قهرمانان جهان و المپیک را به نگارش در بیاوریم در نگارش همه کتاب ها به فدراسیون کمک کنند، اظهار داشت: روزی به آقای برزگر گفتم که اگر خودت سرگذشت زندگی ات را شخصا روایت نکنی، در آینده دیگران شخصیت و زندگی شما را تفسیر می کنند.، همانطور که پس از فوت آقا تختی، شخصیت و زندگی وی را تفسیرهای گوناگون کردند.
علیرضا دبیر گفت: خیلی از ماجراها و خاطرات شیرین و خوب و پندآموز در کشتی بوده است.‌ همه محمدعلی فردین را بعنوان یک بازیگر سینما می شناسند. اما کشتی نقش پر رنگی در زندگی آن  مرحوم داشت و خاطرات زیادی از وی است و بخش شیرینی از آن مربوط به شوخی های وی با حاج فعلی بوده است.  نبی سروری سرمربی تیم ملی کشتی بود اما افراد زیادی آن را نمی دانند از وی و بسیاری از بزرگان که گردن کشتی ایران حق زیادی دارند، خاطراتی وجود دارد که خوب است که مردم ایران با اخلاق و مرام این بزرگان آشنا شوند.
در ادامه دکتر رضا قمرزاده مدیرعامل موسسه فرهنگی منادی تربیت و نماینده وزیر آموزش و پرورش، گفت: بسیار خوشحالم که رویکرد ما عوض شده و به دنبال این هستیم که فرهنگ کشتی را بین جامعه نشر دهیم.
وی با اشاره به اینکه ورزش کشتی با آئین و فرهنگ ما عجین شده، گفت: دانش آموزان درس کتبی و شفاهی را می فهمند، اما کشتی گیر درسش عملی است و باید آموزه های پهلوانی را به نسل جدید انتقال دهیم.
دکتر محسن شاهرضایی مدیرکل دفتر الگوسازی و تکریم بنیاد ملی نخبگان و نویسنده این کتاب اظهار داشت: کتاب اول ما با نام اهالی سریا 100 روایت از 100 علمی چهره علمی، فرهنگی و ادبی کشور بود. در جمع ما قهرمانانی هستند که دوران نوجوانانی و جوانی را با آن ها بودیم و قهرمانی آن ها موجب خوشحالی و شکست آن ها موجب ناراحتی ما بود. به همین منظور تصمیم گرفتیم که کتاب دوم را در مورد قهرمانان کشتی نگارش کنیم.
 وی با اشاره به اینکه یکی از امتیازات این کتاب این است که مستند و راست است، گفت: کشتی ما آزمایشگاه ادبیات ما می تواند باشد، وقتی شعر گر بر سر نفس خود امیری مردی را می شنوی، این یک ادبیات پهلوانی است و این خوراک فرهنگی برای نسل جدید است.
دکتر سیدرضا صالحی امیری در این مراسم گفت: امروز روز به یاد ماندنی برای من است که خدا این توفیق را داد که به دیدار شما نائل شوم. من از نوجوانان و جوانان می خواهم که از جای خود برخیزند و همه این قهرمانان بزرگ حاضر در جمع را تشویق کنند.
وی تصریح کرد: امروز در این فضای محدود جمعی از قهرمانان حضور دارند، اما این مکان همراه با گرمای ستارگانی است که نه به من، نه به شما بلکه به یک ملت، حرارت، نشاط و غرور دادند.
صالحی امیری،‌ با تمجید از قهرمانان و بزرگان حاضر در این مراسم، تصریح کرد: از حضور در میان این عزیزان احساس غرور می کنم.
وی با تمجید از عملکرد فدراسیون کشتی گفت: این هنر مدیریت فدراسیون بود که توانست تمامی قهرمانان را کنار هم جمع کند. من امروز که این فضاهای زیبا را دیدم یک لحظه فکر کردم در کاخ نیاوران هستم. آن چیزی که دبیر در ورزش ایران خلق کرد، در تاریخ ایران ماندگار خواهد شد و این نماد سازندگی است که می تواند برای مدیران ورزش،‌ بلکه برای مدیران ایران زمین درس آموز باشد.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: من در این هیاهوی کار اجرایی و ایام بسیار شلوغ دولت،‌ بستن بودجه و رفت و آمدها، علاقمند بودم که یک بار دیگر بیایم و آن نشاط و غرور را در چهره های آن ها ببینم و امروز که در اینجا حضور یافتم این درک را در مدیر فدراسیون دیدم که برای پنجاه سال دیگر کشتی کشور فکر می کند. مدیران در دو دسته امروز و فردا که دسته اول نزدیک بین و دسته دومدور اندیش هستند، قرار می گیرند. امیری افزود: باز هم تکرار می کنم که کشتی فراتر از یک رقابت،‌ مدال و یک تشک است. کشتی هویت ملی ما است.
رئیس سابق کمیته ملی المپیک گفت: خلاصه کردن کشتی به مدال یعنی تسخیر قهرمان ما در یک دوره کوتاه در ذهنیت جامعه، بسیاری از قهرمانان را شاید امروز یاد نیاورید، اما کشتی محدود به این نیست و هویت سازی می کند و به سکوی پهلوانی اوج می گیرد و در این ساحت پهلوانی است که شما امروز هستید. مدال یک جسم و ماده است، اما قهرمان روح یک مدال است.
صالحی امیری اظهار داشت: موزه کشتی را امروز بازدید کردم،‌ بسیار زیبا بود و طراحی ارزشمندی داشت و آن را ثبت ملی خواهیم کرد و فدراسیون این کار را بعنوان یک الگو به تمامی فدراسیون ها و کمیته بین المللی المپیک خواهد فرستاد.
وی تصریح کرد: ما ناچاریم برای نسل امروز و آینده الگوسازی کنیم و اسطوره معرفی کنیم. چگونه نسل ما از تختی همیشه یاد می کند. نسل بعد باید از جوادی و برزگر بعنوان اسطوره یاد کنند و نیاز است که ما تصویر قهرمان را به سکوی پهلوان اوج بدهیم. کاری که امروز در حال انجام است یک اقدام فرهنگی و تاریخی است. این بعنوان یک تاریخ شفاهی و روایتگر آن چیزی که در کشتی ایران وجود داشته، خواهد بود.
صالحی امیری گفت: پهلوانان ما عاملان فضیلت و معرفت در سرزمین ایران هستند و اگر دچار مشکل هستیم برای این است از ریشه هایمان دور شده ایم. خدا را شکر در این گوشه از این جغرافیای ایران بزرگ یک انسان توانست مجموعه بزرگی از مردان و زنان را کنار هم گرد بیاورد و این تصویر را به رخ جهانیان بکشد و از توکیو تا پاریس و لس آنجلس نماد قهرمانی، غرور و نشاط یک ملت باشد.
وی بیان داشت: من همیشه فکر می کردم اگر ما کشتی را نداشتیم،‌ امروز وضعمان در المپیک چگونه بود. کشتی روح ورزش قهرمانی ایران است، فراتر از جسم است. اگر پرچم ما در پاریس، توکیو یا مونترال که برزگر مدال گرفته بالا رفته و امروز این تاریخ و هویت زنده است به خاطر این است که کشتی همیشه برای ما غرورآفرین بود و مدال آفرین و کشتی یک تفاوت با سایر رشته ها دارد،‌ خیلی از قهرمانان با پایان دوران قهرمانی خداحافظی می کنند اما قهرمانان کشتی ما بعد از دوران قهرمانی تازه حیات معنوی خود را آغاز می کنند و به یک الگو تبدیل می شوند. و به مثابه یک میراث گران قیمتی هستند که هرچه زمان می گذرد قیمت آن ها بیشتر می شود.
صالحی امیری در پایان، از قهرمانان کشتی دعوت کرد تا در یکی از ساختمان های تاریخی و فرهنگی کشور پذیرای آن ها باشد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: اگر امروز ما اینجا گرد هم آمدیم،‌ هویت داریم و شرافت داریم آن را مدیون شهدا هستیم، روحشان شاد.



برچسب ها :