مصاحبه‌ی مطبوعاتی رافائل مارتینیتی در حاشیه‌ی برگزاری رقابت‌های جایزه‌ برزگ فیلا در باکو

یکشنبه ۲۸ تیر ۱۳۸۸ 02:51

رئیس فیلا: من برای سایتی‌یف احترام قائلم، ولی در سال گذشته روشن بایرام‌اف از او بهتر بود

 همانطور که پیش از این نیز در خبرها اعلام شده بود، نشست خبری رافائل مارتینیتی با حضور اصحاب رسانه در حاشیه‌ی رقابت‌های جایزه بزرگ باکو یادواره‌ی حیدر علی‌یف برگزار شد و ریاست فیلا در آن به پرسش‌های خبرنگاران پاسخ داد. در ادامه توجه‌تان را به گزارش مشروح سایت آذری اسپرت از این جلسه که در روابط عمومی فدراسیون کشتی ترجمه شده است جلب می‌نماییم:

نشست خبری رافائل مارتینیتی رئیس فدراسیون جهانی کشتی که پیش از شروع رقابت‌های جایزه بزرگ فیلا برگزار شد، در مجموع پربار بود. روند سریع و روبه رشد مسابقات حیدر علی‌یف؛ دفاع قاطع از درستی و صحت تصمیم سال گذشته‌ی فیلا برای انتخاب روشن بایرام‌اف به عنوان بهترین کشتی‌گیر سال جهان و تغییرات صورت گرفته در قوانین کشتی، محورهای اصلی صحبت‌های مارتینیتی را در این جلسه تشکیل می‌دادند.

مارتینیتی در این جلسه تأکید کرد که مسابقات حاضر یعنی رقابت‌های جایزه بزرگ باکو از جایگاه ویژه و برجسته‌ای برخوردار است چرا که بعد از مسابقات قهرمانی اروپا برگزار می‌شود و به نوعی مقدمه و سرآغازی است برای مسابقات قهرمانی جهان: "این چهارمین باری است که این مسابقات برگزار می‌شود و هرچند که در آغاز زیاد در کانون توجهات قرار نداشت، اما اکنون همه شاهدیم که نگاه‌های زیادی را به سمت خود جلب نموده است. به علاوه، این مسابقات برای کشتی‌گیران شرکت‌کننده در آن، در حکم بخت و فرصت مجددی است که بتوانند سطح و درجه‌ی خود را در رنکینگ جهانی افزایش دهند. دقیقاً به خاطر همین مسائل است که من این مسابقات را بعد از مسابقات قهرمانی جهان و اروپا در بالاترین مرتبه‌ی اهمیت قرار می‌دهم".

مارتینیتی در ادامه‌ی صحبت‌های‌اش ضمن ابراز احترام به فدراسیون کشتی آذربایجان با تاکید بر اینکه این فدراسیون، تنها فدراسیونی است که توانسته ظرف مدتی کوتاه به موفقیت‌هایی چشم‌گیر در عرصه‌ی بین‌المللی دست یابد گفت: "الان 35 سال است که من در کشتی هستم؛ مدت‌ها پیش در کسوت داوری بود که وارد این رشته شدم و در حال حاضر همان‌طور که ملاحظه می‌کنید در منصب ریاست فدراسیون جهانی آن قرار دارم. ظرف این مدت هیچ فدراسیونی را به خاطر نمی‌آورم که مانند فدراسیون کشتی آذربایجان توانسته باشد ظرف مدت تنها چند سال به چنین پیشرفت‌هایی دست یابد. برای نمونه می‌توان به موفقیت تیم ملی کشتی آزاد این کشور در کسب مقام قهرمانی رقابت‌های جام جهانی 2009 تهران، مسابقات قهرمانی اروپا در سال جاری و کسب مجموعاً 12 مدال در رقابت‌های قهرمانی جوانان اروپا که در تفلیس برگزار شد، اشاره کرد."

مارتینیتی همچنین به ارزیابی تصمیم فیلا در اعلام روشن بایرام‌اف نایب قهرمان المپیک پکن در وزن 55 کیلوگرم کشتی فرنگی به عنوان برترین کشتی‌گیر سال پرداخت و ابراز داشت: "به نظر من بهترین کشتی‌گیر سال را نه بر اساس نتیجه‌ی یک دوره مسابقات که باید بر مبنای نتایج عملکرد کشتی‌گیران در مجموعه‌ای از رقابت‌ها انتخاب نمود. در سال گذشته روشن بایرام‌اف توانست در مسابقات قهرمانی اروپا و رقابت‌های جایزه بزرگ فیلا مقام نخست و در المپیک پکن مقام دوم را به‌دست آورد. اما روس‌ها ابراز حیرت‌می‌کنند و می‌پرسند چرا بووایسار سایتی‌اف دارنده‌ی سه طلای المپیک به این عنوان انتخاب نشد؟ البته من احترام خاصی برای این ورزشکار قائلم؛ او کشتی‌گیری بی‌نظیر‌ و انسانی فوق‌العاده است؛ با این وجود به‌صرف قهرمانی در تنها یک دوره مسابقات (المپیک پکن) نمی‌شد او را به عنوان بهترین کشتی‌گیر سال جهان انتخاب نمود. مثلاً راجر فدرر تنیسور هموطن من، توانست به مقام قهرمانی مسابقات اوپن فرانسه دست یابد؛ اما این قهرمانی به آن معنا نیست که او بهترین کشتی‌گیر جهان است!"

مارتینیتی در بخشی از صحبت‌های‌اش به قوانین غالباً در حال تغییر کشتی اشاره کرد و خبر از عدم تغییر مجدد این قوانین تا سال 2012 داد: "ما به معنای حقیقی کلمه روی این قوانین کار کرده‌ایم. مثلاً سؤالات زیادی در مورد برداشتن قرعه به شیوه‌ی "کور" وجود داشت. در همین راستا ما سعی داریم که به‌زودی مجموعه‌ی قوانین [جدید] کشتی را منتشر نماییم. این قوانین جدید تا چند سال آینده معتبر خواهند بود."

مارتینیتی از زیبایی‌های شهر باکو پایتخت آذربایجان و محل برگزاری این رقابت‌ها نیز سخن گفت و ابراز داشت که علیرغم تعدد سفرهایش به این شهر، هنوزهم هر بار پس از ورود از تغیرات و زیبایی‌های آن شگفت‌زده می‌شود.

 در انتهای این نشست خبری نامیک علی‌یف نایب رئیس فدراسیون کشتی آذربایجان به نوبه‌ی خود به رشد روزافزون رقابت بر سر تصاحب دوبنده‌ی تیم‌های ملی کشتی این کشور اشاره کرد و گفت: "مربیان تیم‌های ملی ما با مشکل و مسئله‌ی بغرنجی روبرو هستند و آن مسأله، دشواری انتخاب ترکیب اصلی تیم است. به همین خاطر ما در این دوره از مسابقات، تعدادی از کشتی‌گیران آینده‌دارمان را شرکت داده‌ایم که شما حتماً از عملکرد ایشان شگفت‌زده خواهید شد."



برچسب ها :