کشتی پرمدال ترین ورزش ما است و باید مورد حمایت قرار بگیرد
ناراحتی مسئولان وزارت ورزش از کمک به فدراسیونها عجیب است
احمد راستینه نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: کشتی پُرمدالترین ورزش بوده و باید آن را مورد حمایت قرار بدهیم.
به گزارش روابط عمومی فدراسیون کشتی، نماینده مردم چهارمحال و بختیاری و سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی که با برنامه ورزش و مردم گفت و گو می کرد گفت: نمایندگان مردم نباید کوتاهیهای وزارت ورزش و جوانان را جبران کنند.
احمد راستینه درباره سهم ورزش از بودجه سال 1402 اظهار داشت: سهم فرهنگ در بوجه سال 1401 به میزان 2.6 درصد بود که امسال به 2 درصد تنزل یافت. ورزش یکی از فصلهای تفریحات و گردشگری است و این بخش 13.4 درصد در بودجه سال 1401 سهم داشت که در سال 1402 به 10.4 درصد کاهش یافت.
وی تصریح کرد: رشد بودجه عمومی کشور 42 درصد بود که انتظار داشتیم بخشهای مختلف با همین رشد ارتقا یابد، اما بودجه ورزش امسال 26 درصد رشد داشت. پیشنهاد مجلس برای سهم ورزش از مالیات بر ارزش افزوده در لایحه بودجه 1401 گنجانده شد که دولت پیشنهاد دائمی شدن این بند را کرد.
سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در مورد میزان تخصیص این مبلغ گفت: امسال از 0.27 درصد سهم مالیات بر ارزش افزوده که 4 هزار میلیارد تومان میشود، 60 درصد سهم وزارت ورزش خواهد بود و 40 درصد برای ورزش دانشآموزی نصیب وزارت آموزش و پرورش میشود. از این مبلغ تاکنون تنها 100 میلیارد تومان تخصیص داده شده و اگر این پول بهصورت کامل در اختیار ورزش کشور قرار بگیرد، تحولی در ورزش کشور ایجاد میشود.
راستینه با بیان اینکه مجلس در دو سال اخیر کارهای بزرگی برای حمایت از ورزش انجام داده، خاطرنشان کرد: با رئیس سازمان برنامه و بودجه کل کشور صحبت کردم و او قول داد بخشی از این مبلغ را ظرف روزهای آینده پرداخت کنند. دولت مکلف به پرداخت 0.27 درصد از مالیات بر ارزش افزوده به وزارتخانههای آموزش و پرورش، و ورزش و جوانان است. من نسبت به عملکرد انجام نشده نقد دارم و وزارت ورزش و آموزش و پرورش باید موضوع را از سازمان برنامه و بودجه کل کشور پیگیری کنند.
وی درخصوص دستور محمد مخبر برای پرداخت مبلغ فوق بیان کرد: من و رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس، دستوری از نایب رئیس رئیس جمهور برای پرداخت صد درصدی این بند گرفتیم که انتظار میرفت باقیمانده چهار هزار میلیارد تومان در اختیار وزارت ورزش و آموزش و پرورش قرار میگرفت. کمیسیون فرهنگی دو پیشنهاد به کمیسیون تلفیق داد و انتظار تصویب آن میرفت که این اتفاق نیفتاد و حالا به صحن مجلس آمده است.
سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ورزش کشور سال بسیار حساسی پیش رو دارد، عنوان کرد: مسابقات آسیایی هانگژو و رقابتهای مقدماتی المپیک 2024 برگزار میشود. برای 0.27 درصد مالیات بر ارزش افزوده، جدول شفافی برای هزینهکرد اعتبارات پیشبینی کردیم و 10 درصد را برای کمک به ورزش قهرمانی، در قالب حق پخش تلویزیونی پیشبینی کردیم که میتواند رقم قابل توجهی به ورزش قهرمانی باشد. انتظار داریم نمایندگان مجلس در این بخش به ما کمک کنند.
راستینه درباره سایر کمکهای بودجهای به ورزش اظهار داشت: با جدولی که هزینهکرد منابع حاصل از مالیات بر سیگار و مشتقات آن پیشبینی شده، کمک ویژهای به ورزشهای واجد ارزش، قهرمانی و همگانی خواهد بود. تبصره 14 تاکنون کمکی به حوزه ورزش نکرده بود که با پیشنهاد کمیسیون فرهنگی، سال 1400 مبلغ 65 میلیارد برای 10 فدراسیون در نظر گرفته شد و در 1401 مبلغ 315 میلیون تومان برای 28 فدراسیون پیشبینی کردیم.
وی در مورد انتقادات نسبت به پرداخت بودجه اضافه به برخی فدراسیونهای ورزشی تصریح کرد: اراده مجلس، کمک به ورزش بوده و انتظار داشتیم وزارت ورزش و فدراسیونها از آن استقبال میکردند. ما نباید پاسخگوی کوتاهیهای وزارت ورزش باشیم و باید به کمک ورزش بیاییم. انتظار داریم وزارت ورزش از این امر استقبال کند و بداند این کمکها برای رشد فدراسیونهاست. کشتی پُرمدالترین ورزش بوده و باید آن را مورد حمایت قرار بدهیم.
سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه فدراسیون فوتبال در سال جام جهانی 2022 سهم ویژهای از بودجه داشت، گفت: برخی انتقادات بهحق است، اما ناراحتی مسئولان وزارت ورزش از کمک به فدراسیونها عجیب است. حق ورزش از تبصره 14 این است که از هدفمندی یارانهها هم (برای ورزش) کمک بگیرد. فدراسیونها باید تیمهای خود را با دلار بازار مبادله اعزام کنند که حدود 43 هزار تومان خواهد بود. دوستان به مجلس اعتماد کنند و انتقادات را برای یک جلسه در فضای ورزشی جلسه بگذارند.
برچسب ها :