علیرضا دبیر رئیس فدراسیون کشتی عصر امروز (شنبه) مهمان برنامه تخصصی کشتی "دایره طلایی" در شبکه سه سیما بود.
به گزارش روابط عمومی فدراسیون کشتی، وی در ابتدای این برنامه گفت: بر خود واجب می دانم از شبکه سه و شخص آقای فروغی و آقای فضلعلی برای راه اندازی برنامه دایره طلایی تشکر کنم، چراکه با آسیب شناسی که کرده بودیم یکی از دلایلی که برند کشتی را دچار افت کرده است، فاصله گرفتن این رشته از رسانه ملی بود.
دبیر با بیان اینکه بعنوان نفر اول از نظر اجرایی و سیستم اداری و بعنوان کسی که مدیریت کشتی را انجام می دهد، حتما من را نقد کنید تصریح کرد: از این موضوع خوشحال می شوم و قرار نیست این برنامه از ما تعریف کند و رسالت این برنامه این است که برند کشتی را بالا بیاورد و برای اینکه به این رسالت برسید اولین نفر بنده و تیم ما را نقد کنید و همه همکاران من نیز آماده هستند که هر زمان خواستید در برنامه حضور داشته و پاسخگو باشند.
وی در مورد شیوع بیماری کرونا، پویش هایی که راه افتاده است و انتظار از قهرمانان گفت: اول اینکه دعا می کنم شر این بلا از سر ملت ایران و تمام جهان برداشته شود و از مردم عزیز می خواهم که ضمن رعایت مسائل بهداشتی و ایمنی، برای رفع این بلا، دعا کنند. من یک خواهش از قهرمانان دارم که در خانه ماندن را در بین مردم ترویج کنند، چرا که اگر این امر انجام شود، خودش یک اتفاق بزرگی است.
رئیس فدراسیون کشتی در مورد میزبان بدهی های کشتی در زمان تحویل گرفتن فدراسیون تصریح کرد: با حسابرسی که کردیم و با جمع شدن تمامی بدهی ها از جمله، مالیات، آژانس هواپیمایی، بیمه، تشک کشتی، نورپردازی، ترانسفر، مخارج اردوها و ... در حدود 58 میلیارد تومان بدهکار بوده ایم. البته باید بگویم که با کمک و همکاری وزارت ورزش و جوانان و شخص وزیر بود که با وجود این بدهکاری حساب فدراسیون بسته نشد و ممنوع الخروج نشدیم و با رایزنی هایی که در حال انجام است و با جلساتی که با طلبکاران داشتم به دنبال این هستیم که این مسئله بدهی ها را نیز را رفع کنیم.
وی در مورد تفاهم نامه هایی که فدراسیون در این مدت با سازمان ها منعقد کرده است گفت: ما یک تفاهم نامه خوب با آموزش و پرورش امضاء کردیم. در اواخر دهه 70 ما یک میلیون کشتی گیر فعال در جمعیت 65 میلیونی داشتیم اما در حال حاضر تعداد کشتی گیر بیمه شده در جمعیت 83 میلیونی حدود 45 هزار نفر است. با آسیب شناسی که در این مورد داشتیم یکی از موارد مهمی که دریافتیم این بود که ما ارتباط با آموزش و پرورش نداریم و در پی آن یک تفاهم نامه با آموزش و پرورش به امضاء رساندیم که تشک های کشتی در آموزش پرورش برود و مسابقات نوجوانان با همکاری آموزش و پرورش انجام شود. یک تفاهم نامه ی دیگری که به انعقاد رساندیم با دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بود که تمام هزینه های درمان ملی پوشان بر عهده آنان باشد.
دبیر افزود: با توجه به هزینه میلیاردی برای تهیه مکمل برای کشتی گیران، در این مورد هم تفاهم نامه ای را با شرکتی که مورد تأیید است به امضاء رساندیم که این مکمل ها به صورت رایگان به دست ملی پوشان برسد. دیگر تفاهم نامه ای که بستیم با دانشگاه صنعتی شریف بود، ما در حال حاضر از کشتی روسیه و آمریکا عقبیم این تفاهم نامه به منظور این بود تا مشخص شود تا در سال های آینده می خواهیم کجا باشیم و کار تحقیقاتی و توسعه ای خواهد بود. با دانشگاه آزاد نیز تفاهم نامه ای را منعقد کردیم تا همکاری لازم را برای ادامه تحصیل ملی پوشان داشته باشد، در رقابت های لیگ شرکت کنند و آکادمی های کشتی را در مجموعه های خود راه اندازی کنند.
وی در مورد برگزاری لیگ و مصدومیت برخی از کشتی گیران در این مسابقات است بعنوان یکی از نقدهایی که به فدراسیون کشتی شده است، اظهار داشت: اول اینکه کشتی گیران محدودی در مسابقات می توانند کسب مدال کنند و فردی که در المپیک موفق باشد می تواند به واسطه پاداشی که می گیرد از کشتی منتفع باشد اما من بعنوان رئیس فدراسیون نمی توانم جلوی برگزاری لیگ را بگیرم چراکه لیگ می تواند برای تعداد بسیار زیادی از کشتی گیران و مربیان منفعت مالی داشته باشد. در کشتی نفر اول نفع می برد اما نفرهای بعدی چه می شوند و باید برای آن ها هم محل درآمدی باشد. لیگ می تواند باعث دیده شدن کشتی گیران شود و من خودم در لیگ دیده شدم و در لیگ امسال نیز کشتی گیری مانند امیرحسین زارع توانایی خود را نشان داد.
رئیس فدراسیون کشتی با بیان اینکه حضور در لیگ اختیاری است و من به کسی نمی گویم که به اجبار در این رقابت ها حاضر شود ادامه داد: وظیفه من ایجاد زمینه است، هرکس دوست داشت کشتی بگیرد و هرکس دوست نداشت کشتی نگیرد. اما در مورد حسن یزدانی و علیرضا کریمی باید بگویم که حسن یزدانی با قراردادی که امسال در لیگ بست، بسیار بیشتر از جوایزی که برای مدال جهانی او در نظر می گیرند منفعت مالی داشت از طرفی وی 70 درصد پارگی مینیسک پا را داشته است و شما در 10 سال گذشته ببینید که چند نفر از کشتی گیران از ناحیه پا مصدوم شدند و حسن یزدانی هم در مرور فن با یک کشتی گیر 57 کیلوگرمی مینیسک پاره کرد و دکتر کیهانی پزشک وی نیز گفت که شانس آورد که زودتر این اتفاق برایش افتاد چراکه در چند ماه دیگر قطعا این اتفاق برای وی می افتاد.
دبیر در مورد نحوه برگزاری لیگ گفت: در سال های گذشته لیگ در 2 روز برگزار می شد اما امسال در حدود 40 روز برگزار شد. حمایت کننده مالی باید زمان کافی داشته باشد که ورود کند و بتواند از حضورش در لیگ منتفع باشد و امیدوارم که با رفع شدن مسئله کرونا، امسال بتوانیم لیگ را پس از المپیک و در مدت زمان بیشتری برگزار کنیم. به نظر من لیگ به یکسری از کشتی گیر می سازد اما حتما به یک سری ها نیز نمی سازد. من نمی توانم به خاطر چند نفر، جلوی منافع چند هزار نفر را بگیرم و برگزاری لیگ باعث دیده شدن کشتی، حضور حمایت کننده های مالی و بالا آمدن برند کشتی می شود.
وی در مورد بودجه فدراسیون کشتی گفت: اولا باید از دکتر سلطانی فر وزیر ورزش و جوانان تشکر ویژه بکنم که در ریزترین موضوعات پیگیر هستند. در بحث مالی با توجه به اینکه مسائل تحریم هم وجود دارد کار مشکل است و نمی توانم برای این موضوع دعوا کنم چرا که کار جلو نمی رود و ما همه در یک تیم و در یک کشتی هستیم، اما ایشان و معاون مالی وزارت ورزش واقعا حمایت کردند. بهرحال مشکل این است که بودجه کشتی کم بسته شده است، ما حدودا 38 سفر داریم و هر سفر با هزینه بلیط، هتل و سایر موارد حدود یک میلیارد تومان می شود و جمع این هزینه ها نزدیک به 40 میلیارد تومان است، کل بودجه ای که فدراسیون دارد حدود 12 میلیارد تومان است و 2 میلیارد هم بودجه ما از کمیته ملی المپیک است. اما با این بودجه قبلا با دلار 3 هزار تومانی کار انجام می شده است ولی الان با دلار 15 هزار تومانی، که کار سخت است.
دبیر با اشاره به رایزنی های انجام شده با حمایت کننده های مالی ادامه داد: صحبت هایی انجام شده و اتفاقات خوبی قرار است بیافتد چه در وزارت ورش و چه در کمیته ملی المپیک و من در اینجا باید از دکتر سلطانی فر و دکتر صالحی امیری تشکر کنم که بحث کارشناسی ما را قبول کرده اند که بتوانیم سقف بودجه را بالا ببریم. اما اگر نگویم بی معرفتی است و این دوستان تا اینجای کار واقعا به ما کمک کرده اند.
رئیس فدراسیون کشتی با بیان اینکه کسی که مسئول فدراسیون است باید اولین دغدغه اش مسائل مالی و زیرساختی باشد و اگر این کارها درست شود، اتوماتیک وار به بحث فنی هم سرایت خواهد کرد در مورد بازسازی خانه های کشتی شهید هادی و صدرزاده گفت: روز اولی که آمدم در اردوی تیم های نوجوانان و جوانان حضور یافتم اما پس از اینکه خوابگاه ها را دیدم به آن ها گفتم که من از شما عذرخواهی می کنم و اگر دفعه دیگر در اردوها حضور یافتید وضعیت اینگونه نخواهد بود. وقتی در خانه کشتی شهید هادی و اردوی تیم های بزرگسالان نیز حضور یافتم همین موضوع را گفتم و از آن ها نیز عذرخواهی کردم.
وی ادامه داد: بدون اینکه یک ریال کمک دولتی بگیریم حدود 17 میلیارد و هفتصد میلیون تومان از بخش خصوصی کمک شد تا اینکار انجام شود و به جرأت می توانم بگویم که خانه کشتی شهید هادی بهترین خانه کشتی دنیاست. من باید از آقای طالقانی تشکر کنم که چندین سال پیش این خانه کشتی را راه انداخت و ما نیز در ادامه آن را بازسازی کردیم.
دبیر در مورد وضعیت آکادمی ملی کشتی که در کنار دریاچه ورزشگاه آزادی ساخته شده است گفت: اولا باید از حمایت کننده مالی این پروژه تشکر کنم چراکه اصل کار خیلی خوب بوده است. اما واقعیت این است که مشورت بدی داده اند و طراحی بدی شده است. این پروژه حدود 80 درصد آن انجام شده است و برای تکمیل مابقی آن 30 میلیارد تومان هزینه نیاز است. البته با توجه به ایرادات کارشناسی که این مجموعه دارد و اینکه کنار این ساختمان نزدیک به هزار متر زمین را در اختیار گرفتیم، حتما باید یک ساختمان بعنوان فدراسیون و همچنین سالنی برای بدنسازی نیز ساخته شود که تکمیل کل پروژه حدود 60 میلیارد تومان هزینه نیاز دارد و باید در این مورد با اسپانسر مربوطه جلسه ای گذاشته و صحبت کنیم.
رئیس فدراسیون کشتی در مورد کسب دوباره کرسی از دست رفته بین المللی ایران در اتحادیه جهانی کشتی گفت: حمید سوریان قبول زحمت کرده تا بتوانیم دوباره این پست را بدست آوریم اما دیگر نمی توانیم مانند دوره قبل هزینه دلاری کنیم و امیدواریم که اسم حمید سوریان 50 درصد به ما کمک کند و مابقی کار را نیز فدراسیون انجام دهد. در مورد کسب کرسی آسیایی نیز از عباس جدیدی خواستیم که ورود کند. ما کشتی گیران رده ی اولی در کشتی ایران داریم و عباس جدیدی یکی از آن ها است و امثال آقای جدیدی باید در کشتی باشند چراکه وقتی ایشان از کشتی برود، نفرات درجه دو و سه در کشتی می آیند.
وی در پایان در مورد ریاست هیأت های کشتی استان ها از جمله مازندران خاطرنشان کرد: به یکسری از قهرمانان که با من تماس می گرفتند گفتم که یکسری اصول در انتخابات داریم و اصول مدیریت مشخص است، بحث اخلاق نیز که همه آن را رعایت می کنند، اما از مهمترین فاکتورها برای من این است که شخصی که در رأس هیأت قرار می گیرد بتواند آورده مالی داشته باشد تا بتواند به کشتی کمک کند. کسانی به این موضوع ورود کنند که آورده داشته باشند البته اگر مدیری ورود کند که قهرمان نیز باشد بهتر است.