علیرضا دبیر: رقیب هیچ رشته‌ی ورزشی در ایران نیستیم

جمعه ۲۰ اسفند ۱۴۰۰ 17:34
کشتی لوکوموتیو ورزش ایران است
محیط برای نتیجه گیری مهیا نیست
نیار ما برای رفع امورات یکسال حداقل 140 میلیارد تومان است

علیرضا دبیر رئیس فدراسیون کشتی ظهر امروز مهمان برنامه ورزش و مردم از شبکه یک سیما بود و در این برنامه در مورد کشتی کشور صحبت هایی را بیان داشت.

 
به گزارش روابط عمومی فدراسیون کشتی، علیرضا دبیر در پاسخ به اینکه بنظر سال 1400 با توجه به نتایج المپیک توکیو و جهانی نروژ برای کشتی سال خوبی است گفت: 1400، سال خوبی برای کشتی بود که اعتقاد دارم که اول لطف خدا شامل حال ما شد و دوم اینکه این موفقیت برای یک تیم چند ساله است،  روسای قبل فدراسیون از جمله آقایان طالقانی، یزدانی خرم، خطیب و خادم نیز زحمت کشتی را کشیده اند و ما هم راه را ادامه می دهیم. البته این یک مسیری است که ما طی می کنیم و من اسم آن را موفقیت نمی گذارم چون جایگاه ما بالاتر از این است و می دانم که این نتایج 30 درصد ظرفیت کشتی ما بوده است.
رئیس فدراسیون کشتی ادامه داد: اگر بخواهیم کشتی را در کشورمان ترسیم کنیم باید بگویم که ما در مورد ورزشی صحبت می کنیم که همه از آن خاطره دارند، حتی مادر، خواهر و دخترهای ما، چراکه کشتی ورزش ملی، سنتی، بومی، آیینی و دینی ماست و از هر نوع صنف، دید و گرایشی کشتی را دوست دارند. چون با آن خاطره دارند.
دبیر تصریح کرد: اینکه مردم ما به کشتی علاقه دارند، علت دارد. فوتبال ورزشی است که از انگلیس آمده، بسکتبال ورزشی است که از آمریکا آمده، جودو برای ژاپن و تکواندو نیز از کره آمده است. اما، کشتی مال ماست، چندین هزار سال قدمت دارد، بخاطر این است که وقتی کشتی می بازد مردم می گویند چرا؟ و ناراحت می شوند.
وی افزود: من به مازندرانی‌ها گفتم کشتی مثل دریای خزر شماست باید از او محافظت کنید، کشتی بالاتر از ورزش ایران است، درست است که فدراسیونش کوچک و زیر نظر وزارت ورزش است ولی خودش بزرگ است، در خیلی از روستاها قبل از عروسی مسابقه کشتی می گذارند و این نشان دهنده آن است که کشتی جزئی از فرهنگ ماست.

علیرضا دبیر در ادامه با توجه به افتخار آفرینی‌های کشتی گفت: طبق آماری که کمیته بین المللی المپیک می دهد نزدیک 65 درصد مدال های المپیک ایران را کشتی گرفته اگر ما بیاییم مدال های جهانی را وارد کنیم مثلا آقای موحد یک طلای المپیک و 5 تا جهان دارد حمید سوریان یک طلای المپیک دارد و 6 تا مدال طلای جهان دارد، آقای تختی، برادران خادم، عباس جدیدی و امثال خیلی ها مانند رضا یزدانی که مدال المپیک نگرفته اند ولی حقشان بود را نگاه کنید، ما 110 الی 112 تا قهرمان جهان، المپیک داریم اگر بخواهیم مدال های جهانی این ها را حساب کنیم بالای 85 درصد مدال های ورزش ایران را کشتی دارد، ولی آیا حقش را داده‌اند؟
دبیر با اشاره به جایگاه کشتی گفت: یک بحثی است به نام رویکرد قابلیت که در آن می گوید وقتی شما می خواهید یک انسان موفق باشید و بالا بیایید، باید دو زمینه وجود داشته باشد یک قابلیت فردی دوم محیط، اگر قابلیت باشد، محیط آماده نباشد جوابی نمی‌گیرید. اگر هم قابلیت نداشته باشید، محیط هم آماده باشد همین طور، اگر قابلیت فردی و محیط هر دو آماده باشند می شود نتیجه گرفت. در کشتی تا الان همیشه قابلیت بوده چرا  برزگر و با آن همه افتخارات نباید مدال طلای المپیک نداشته باشد؟  عباس جدیدی و مهدی تقوی و .... چون محیط آماده نبوده و همیشه فردی بوده دستشان از مدال طلا، یا مدال المپیک دور مانده است.
وی ادامه داد: در این دو سال و نیمی که آمده ام تمام توانم را گذاشتم محیط را آماده کنم، زیرساخت و فرهنگ و اجتماع همان محیط است.
رئیس فدراسیون کشتی تصریح کرد: آیا بودجه ای که وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک به کشتی می دهند، واقعا کافی است؟ رئیس مجلس، معاون اول رئیس جمهور، نماینده‌های مجلس، وزرای دیگر، حمید آقای سجادی، آقای صالحی امیری همیشه از کشتی دفاع می کنند. تمجید می کنند ولی وقتی می روند در لایه های بعد، نمی‌دانم چه اتفاقی می افتد و من این موضوع را درک نمی کنم.
وی ادامه داد: نظر من این است که کشتی یک درخت تناور است که به آن رسیدگی نشده است، کشتی رقیب هیچ رشته ای در ایران نیست، کشتی برای همه فدراسیون‌ها است. این ورزش مزیت رقابتی کشور ما در دنیاست و مزیت مطلق ماست من نمی گویم به رشته های دیگر نرسید ولی می گویم حداقل، داشته های خود را که در اختیار داریم، تضعیفش نکنیم. کشتی لوکوموتیو ورزش ایران است. بیایید برگردیم به سال های قبل که کشتی خوب نتیجه گرفته است، ببینید ورزش های دیگر هم خوب نتیجه داده اند.
رئیس فدراسیون کشتی با اشاره به بودجه ایده ال کشتی گفت: بودجه‌ای که کفاف رشته کشتی را بدهد 200 میلیارد است. ما همین الان یک بحث جدی با آقای کاوه و آقای درستکار داریم سر آقای حسن یزدانی که از چه میدانی واردش کنیم، یعنی می خواهم بگویم ما می نشینیم کلی بحث می کنیم چه مسابقه ای ورود کند، کشتی 40 مسابقه برون مرزی دارد که 10 - 12 تای آن مسابقات جهانی، بازی آسیایی و المپیک است و سایر آن رقابت های بین المللی و تدارکاتی است. من اگر بچه های تیمم را به رقابت های تدارکی نفرستم، امثال حسن یزدانی درست نمی شود، اینها در مسابقات تدارکاتی و بین المللی است کهساخته می شوند. مثل فوتبال نیست من دو تا تیم داخلی دعوت کنم بگویم حالا با اینها یک بازی می کنم. حتماً باید تنشان به کشتی گیر خارجی بخورد که بفهمند که کجای کار هستند، مسابقات تدارکاتی بهترین جا برای این مهم است. مسابقاتی مثل جام های یاشاردغو، دانکلوف، تفلیس و یاریگین همه این مسابقا ت را باید برویم تا کشتی گیران بتوانند تجربه کسب کنند. من مثال خودم را می زنم که به کسی بر نخورد، 18 سالم بود به مسابقات جام یاشاردغو رفتم، آنجا به آقای هارون دوغان که بعد با هم حریف جدی شدیم 5 هیچ باختم، به یک حریف دیگری هم که یک مغولی بود باختم هیچ کس نمی دانست ولی من باختم. یک سال و نیم، دو سال بعد در سطح بالاتر این حریفان را به لطف خدا شکست دادم.
رئیس فدراسیون کشتی با اشاره به هزینه بالای اعزام‌ها اظهار داشت: ما برای شرکت در مسابقات بین المللی تنها رشته یا  از معدود رشته‌هایی هستیم که علاوه بر بلیت هواپیما و هزینه هتل، برای شرکت در مسابقات هم پول می دهیم. برای هتل شبی 180 یورو از ما دریافت می شود، شاید یک هتلی 50 یورو باشد یا 100 یورو، ولی اتحادیه جهانی قانون کرده است. قانون هر یک نفری که آنجا می خوابد 180 یورو باید پرداخت کند. حق حضور در هیچ هتل دیگری هم نداری، اینها را شما در نظر بگیرید و حساب کنید که ما با 56 نفر به مسابقات می رویم. من چند روز پیش دیدم یکی از معاونان محترم ورزش گفت، آقای دبیر برای چه 56 نفر هستید که به مسابقات اعزام می‌شوید. باید بگویم که تیم آمریکا با 110 نفر به مسابقات می آیند، روس ها با 81 نفر  وما اینقدر از نفرات اعزامی کم کرده‌ایم تا بتوانیم با 56 نفر کار را مدیریت کنیم.

دبیر ادامه داد: معاون وزیری که آمده ما خواهش کردیم جلسه ای بگذاریم چون تازه آمده اند باید جلسه بگذاریم تا متوجه کار شوند. به خود من گفت شما 10خبرنگار می برید، گفتم اولا اگر ببریم که حقش است دوماً ما یک خبرنگار می‌بریم آن هم طبق سنت همیشه یک خبرنگار نوبتی می رود، من از آنها عذرخواهی می کنم حقش شان خیلی بیشتر است ولی ما نداریم و یک خبرنگار می بریم. حساب کنید 56 نفر آدم 10 الی 12 روز به مسابقات می روند با هزینه شبی  180 یورو، همه مسابقات ما این است. یک چیزی که من خواهش می کنم دست اندرکاران مملکت ما و کسانی که در ورزش هستند بدانند این است که، فدراسیون کشتی دو فدراسیون است، والیبال یک رشته است، بسکتبال یک رشته است ما دو تا رشته هستیم کشتی آزاد و کشتی فرنگی، در جلسه ای که با لالوویچ رئیس اتحادیه جهانی داشتم  به من گفت: خیلی از فدراسیون هایمان جدا شده‌اند و ادامه داد: من از شما تشکر می کنم که کشتی گیران و کادر فنی این دو رشته آزاد و فرنگی شما کنار هم بدون حاشیه کار را جلو می برند، در دیگر جاها با هم دعوا دارند، اما الان بچه های آزاد و فرنگی مان واقعاً کنار هم با هم خوب هستند، ما در رشته آزادمان 5 رده داریم نونهالان مسابقات آسیایی دارد و بدنبال برگزاری رقابت های جهانی آن هم هستند، نوجوانان جهانی و آسیایی و بین المللی، جوانان همین طور، امید و بزرگسالان هم به همین ترتیب، 10 وزن عین همین را در فرنگی داریم. ولی اعزام شان را به  40 مسابقه برون مرزی، محدود کرده ایم. اگر دست من باز باشد و بتوانم کشتی گیران را به 60 مسابقه برون مرزی اعزام کنم و آن محیطی که لازم است، آماده شود، این قابلیت در کشتی وجود دارد که بتواند مدال های بیشتری بگیرد.
دبیر با شاره به سند توسعه کشتی گفت: لطف خدا شامل حال ما شد و بهترین کاری که در فدراسیون انجام داده ایم سند توسعه ای است که با همکاری دوستانمان در دانشگاه شریف تدوین کردیم. این اتفاق برای اولین بار در تاریخ کشتی اتفاق افتاده، سند هم کردیم و خودمان را زیر ذره بین بردیم، در این سند نیامدیم فقط بحث فنی را بگوییم، ما سند توسعه هشت ساله تا پایان بازی های المپیک 2028 لس آنجلس نوشته ایم و در آن نقشه راهمان مشخص است، اگر می خواهیم کشتی ما آنجا 6 مدال طلای المپیک بگیرد، تنها راهش همین است. این سند در هشت حوزه فنی، عمرانی، اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و ... تدوین شده است، در همان بحث  فنی، 35 نفر از قهرمان جهان و المپیک ما آمدند، نظر دادند. ولی ما نوشته ایم سال به سال باید در مسابقات جهانی کجا قرار بگیریم یک تیم نیز برای به روز کردن نقاط ضعف مان حضور دارند و ایرادات این سند درمی آید که ببینیم کجا هستیم، کجا اشتباه کردیم. حتی در داوری نیز نمی توانیم تیم مان قهرمان جهان و المپیک باشد و داوری مان پایین باشد، ما الان بحثی که با مربیان کشتی داریم می کنیم تمامی آن در این سند توسعه آمده است. من یک سوال می کنم که آیا واقعاً الان جایگاه کشتی مان مثل دو سال پیش است، مردم قضاوت کنند، من می گویم تازه این 30 درصد ظرفیت مان است.
رئیس فدراسیون کشتی ادامه داد: من دو سال پیش به برنامه شما آمدم گفتم جامعه کشتی طبق گفته آقای طالقانی در دهه 70 بر اساس بیمه شدگانی که آن زمان شده بودند، یک میلیون نفر در کشتی بوده اند. اما سال 98 من کشتی را تحویل گرفتم بیمه شده ها و همه را که حساب کردیم با پیشکسوتان یعنی پیشکسوت‌هایی که بیمه شده‌اند که پیشکسوت ها که المپیک نمی توانند بروند، مربی و پیشکسوت همه با هم شده 47 هزار و خرده ای نزدیک به 50 هزار نفر این عدد در دوران کرونا  و تعطیلی باشگاه ها به 30 هزار رسید. اما الان که با شما صحبت می کنم به لطف خدا بالای 200 هزار نفر کشتی گیر داریم.
دبیر افزود: ما کارت ملی برای کشتی گیران، مربیان و داوران و ... داریم و آمار مشخص استو و در این سند توسعه نوشتیم اگر تیمی بخواهد قهرمان المپیک بشود باید 800 هزار کشتی گیر رسمی در کل کشور داشته باشیم. وقتی کمیت بالا برود کیفیت هم بالا می آید. ما افق مان سال 2028  میلادی است. یک جوری هم در سند نوشتیم که رئیس بعدی هم که آمد مجبور باشد این را دنبال کند، من روز اول که آمدم گفتم برنامه دارید؟ برنامه مسابقات را به من نشان دادند. این برنامه مسابقات یک چیز دیگری است، سالانه است، این برنامه ما باید سند داشته باشد، ما اگر به 60 یا 70 درصد تحقق این سند برسیم من به شما قول می دهم موفقیت داریم، این سند بر روی سایت مان قرار دارد. ما گزارش دو ساله مان را هم نوشته ایم، گفتند سالانه هم گزارش بدهید که بررسی کنند تا نقاط ایراد ما را بگیرند و ضعف ما را نشان بدهند.
رئیس فدراسیون کشتی گفت: ما روز اولی که آمدیم  فدراسیون کشتی 58 میلیارد تومان بدهی داشت که آن موقع دلار 10 هزار تومان بود. شکر که خدا لطف کرده امروز خدمت شما هستیم تقریباً بدهی‌ها صفر است ما ان شاءالله هفته بعد یکی از بزرگترین مجتمع های فرهنگی رفاهی مان را افتتاح می کنیم که چیزی در حدود 25 میلیارد تومان خرج کرده ایم که ملی پوشان ما راحت باشند.  باید بگویم نزدیک 200 میلیارد تومان ورودی، آن چیزی که آمال و آرزوهایمان است در کشتی می خواهیم ولی کمترین حدش 140 میلیارد است. هر چه کمتر از 140 میلیارد وزارت ورزش و کمیته المپیک به من بدهد، شخصا باید بروم از جاهای دیگر جور کنم هر چقدر هم نتوانم جور کنم کشتی رو به پایین می رود.
دبیر ادامه داد: هر چه ندهند من وقتی را که باید بگذارم در خدمت کادر فنی باشم تا به مسائل رسیدگی کنم، باید بگذاریم این اداره و آن اداره بروم و برای کشتی پول بگیرم. بدون تعارف من چند روز پیش با نماینده مجلس تا 12 شب جلسه داشتم و پیگیری می کردم، من این وقت را می توانم خیلی بهتر برای کشتی بگذارم یعنی واقعاً دو سوم وقت من در بیرون فدراسیون بابت آوردن پول برای کشتی است. من مطمئنم که آقای صالحی امیری و آقای سجادی در کمیته المپیک و وزارت ورزش برای کشتی دغدغه دارند، اما واقعاً لایه های بعدی را درک نمی کنم.
وی تصریح کرد: کمیته ملی المپیک مشخص است، المپیک است، اصلاً مجمعش 29 نفر است نه پنجاه و خرده ای، ما یک تئوری داریم به اسم تئوری برابری که می گوید باید به هر کسی براساس آورده ای که دارد نگاه کرد. آورده اش یعنی چه؟، فرض کنید یک کارمند آورده اش چیست؟ آورده اش مدرک تحصیلی است، سال هایی که خدمت کرده، تجاربش است، اخلاق و همه  اینها می شود آورده، ‌براساس آورده اش باید برداشت داشته باشد اگر نداشته باشد احساس نابرابری می کند، مثل خیلی از کارمندان این همه وقت می گذارند بعد می گویند چرا من باید این همه کم بگیرم، این یک تئوری است. کشتی براساس آورده اش هیچ وقت برداشت نداشته است این را به عنوان کسی که سی و چهار، پنج سال است که از بچگی عمرم در کشتی بوده می گویم، روز اول هم با خودم یک عهدی کرده ام و من تمام قد ایستاده ام تا از حیثیت و آبروی کشتی دفاع کنم، چون کشتی مال همه است.  علی دبیر هم یک نوکر است. از آن طرف هم من به بچه های تیم ملی هم سخت می گیرم ما باید سلبریتی بسازیم برای ناموس مردم، برای نظام مان، برای مردمان و غیرتمند باشد، این وظیفه مردم ماست تا سلبریتی هایی که وارد مملکت می‌شوند، پای مملکت شان بایستند. چند روز پیش رفتم پیش آقای نوری وزیر آموزش و پرورش برای استخدام 13- 14 نفر از بچه های تیم ملی 13 روز پیش نیز به دیدار آقای عبدالملکی وزیر کار رفتم تا کار دو تا از کشتی گیرهایمان را درست کنم، کار مربی مان را درست کنم این از وظایف من نیست ولی من به دنبال آن می روم.

رئیس فدراسیون کشتی در پایان خاطرنشان کرد: تیم ایران بعنوان یکی از قطب های کشتی جهان به همراه روسیه و آمریکا محسوب می شود و ما باید در رقابت با این کشورها باشیم تا هم کشتی دنیا رشد کند و هم کشتی ما به آن چیزی که حقش را دارد برسد.



برچسب ها :