گفتگو
شماره : 73349
۱۴:۱۸ ۱۴۰۳/۴/۵
حسن رنگرز: تک تک حریفان را آنالیز کرده ایم

بهترین های کشتی دنیا در المپیک به میدان می روند

سرمربی تیم ملی کشتی فرنگی گفت: تمامی تلاش خود را برای حضور موفق در المپیک پاریس به کار بسته ایم.

حسن رنگرز سرمربی تیم ملی کشتی فرنگی در گفت و گو با روابط عمومی فدراسیون کشتی، در مورد روند آماده سازی و چگونگی حضور این تیم در المپیک مطالبی را به شرح زیر عنوان داشت:

برگزاری 3 اردوی مهم تا المپیک در دستو کار است

3 اردوی مقطعی و مهم تا المپیک داریم که 2 اردو پرفشار و یک اردو نیز با کاهش فشار (Taper ) خواهد بود. در زمان استراحت بین اردوها، در اردوی اول اعضای تیم ملی به مشهد مقدس برای زیارت امام رضا (ع) مشرف می شوند و در پایان اردوی دوم نیز به استان مازندران خواهیم رفت.

از اجرای چرخه انتخابی تیم ملی خوشحالم

خوشحالم که چرخه انتخابی تیم ملی با حمایت فدراسیون و برای سال دوم به شکل تام و تمام اجرا شد. انجام چرخه کار بسیار خوبی بود چراکه نقشه راه انتخاب شدن ملی پوشان مشخص شد و از دل همین چرخه سعید اسماعیلی ملی پوش شد و حتی قهرمانان مدال دار ما بعضا حاشیه امن پیدا نکردند.
معتقدم در کشتی فرنگی به طور مشخص 6 وزنی که انتخاب شدند در یک روند عادلانه، شفاف و یک مسیر روشن توانستند افتخار پوشیدن پیراهن تیم ملی را بدست بیاورند.

بهترین کمپ تمرینی دنیا را در اختیار داریم

شرایط برگزاری اردوها بسیار خوب بود و از روند موجود رضایت کامل داریم. تیم بسیار خوبی در کنار مجموعه است، مربی بدنساز، پزشک تغذیه، پزشک روانشناس، فیزیوتراپ ها و سایر عوامل، ضمن اینکه امکانات سخت افزاری ما بسیار عالی و در سطح استانداردهای دنیا است و ما یکی از بهترین کمپ های تمرینی دنیا را در اختیار داریم.

بهترین های دنیا در المپیک به میدان می روند

نباید فراموش کنیم رقابت های المپیک آوردگاه بسیاری بزرگی است و همه کشورهای دنیا از تمامی ظرفیت های خود برای کسب مدال المپیک استفاده می کنند. در واقع 16 نفری که در هر وزن کسب سهمیه کرده اند از مسیرهای مختلف و دشواری عبور کردند و این مسابقات در بالاترین سطح کیفی این رقابت ها برگزار می شود.

توقع کسب 2 مدال از کشتی فرنگی بجا است، کما اینکه تمامی نفرات ما شایستگی کسب مدال دارند


همه 6 کشتی گیر ما شایستگی کسب مدال دارند، ولی باید این را در نظر بگیریم که این رقابت ها سطح بسیار بالایی دارد و کسب مدال در این آوردگاه کار سخت و مشکلی است. معدل کسب مدال ما در 3 دوره اخیر 2 مدال بوده است، البته المپیک لندن را باید بعنوان یک اتفاق بی نظیر بدانیم. در ادوار گذشته نیز معدل کسب مدال زیر یک مدال بوده است.
معتقدم توقع کسب 2 مدال فارغ از رنگ آن، از تیم ملی کشتی فرنگی در المپیک بجا است. اگرکشتی گیران در بهترین فرم بدنی خودشان بودند و خدا یاری کرد، این تیم قابلیت کسب بیش از 2 مدال دارد. اما توقع معقول، منطقی، بجا و بر منبای عملکرد و عقبه کشتی فرنگی، کسب 2 نشان از این آوردگاه است.

در اوزان 97 و 130 کیلوگرم شانس بیشتری برای کسب مدال داریم

در وزن 60 کیلوگرم مهدی محسن نژاد تجربه بسیار خوبی دارد ولی بنا به دلایل مختلف دستش از مدال کوتاه مانده است ولیکن مسیرش برای کسب مدال، طبق قرعه و جدولی که وجود دارد کار بسیار سختی است.
سعید اسماعیلی کشتی گیر بی نهایت شایسته ای است ولی نباید فراموش کرد که اسماعیلی آخرین مدالش را در وزن 60 کیلوگرم رقابت های جوانان جهان بدست آورده است و اولین حضورش در عرصه بزرگسالان در وزن 67 کیلوگرم المپیک است. در وزنی که کیفی ترین وزن المپیک است.
در وزن 77 کیلوگرم امین کاویانی نژاد آخرین سال ملی پوش شدنش به نظرم سال 2019 باشد. وی در وزن 77 کیلوگرم اولین رقابت عرصه جهانی اش را در المپیک تجربه می کند، در وزنی که 8 مدعی نزدیک به هم برای کسب مدال دارد.
در وزن 87 کیلوگرم علیرضا مهمدی کشتی گیر 21 ساله ای است که سهمیه گرفته و برای اولین بار در وزن 87 کیلوگرم اولین حضور جدی اش را تجربه می کند. مهمدی سال گذشته در وزن 82 کیلوگرم و در وزن غیر المپیکی مدال کسب کرده این در حالی است که ما سال های سال است که نتوانستیم در وزن 87 کیلوگرم مدال کسب کنیم.
2 مدعی که شانس بیشتری برای کسب مدال دارند و امیدواریم که خوشرنگترین مدال را کسب کنند محمدهادی ساروی در وزن 97 کیلوگرم  و امین میرزازاده در وزن 130 کیلوگرم است که انتظار کسب مدال از آن ها طبیعی است. اما در 4 وزن دیگر شرایط و مسیر ما برای رسیدن به مدال مسیر بسیار دشوار و صعب العبوری است.

اشتباهات داوری می تواند کار را سخت کند
 
در مورد قرعه بد و یا اشتباهات داوری، اولا کشتی گیران ما بدون درنظر گرفتن پیش فرض هایی از این جنس باید به روی تشک بروند و رقابت کنند. معتقدم کشتی گیران نباید خودشان را دربند و اسیر تفکراتی از این جنس کنند. در ادامه چیزی که بسیار بسیار مهم است این است که در کشتی فرنگی بخواهیم یا نخواهیم یک مفهوم به نام خاک کم کاری و پوئن اخطار وجود دارد که در این زمینه واقعا دست داورها باز است که بتوانند بر مبنای یک سری تفاسیر این پوئن اخطار را جابجا کنند. این در حالی است که قرار نیست داور بخواهد امتیاز یک فن را ندهد و یا کم بدهد بلکه آن چیزی که اتفاق افتاده است این است که یک داور سهوا یا عمدا می تواند فرآیند یک کشتی را متوقف یا مختل کند.
وقتی کشتی گیر فعال است و کار می کند و در این لحظه یک اخطار نابجا به آن بدهید آن هم در یک تایم مهمی از کشتی، کاملا تمرکز را از وی می گیرند و برنامه فنی آن را بهم می ریزند و باعث می شوند شاکله کار از دست خارج شود.
اما آن چیزی که وجود دارد ما در هیچ دوره ای از رقابت های المپیک و قهرمانی جهان حمایت داوری را به همراه نداشتیم و کاملا این موضوع مسبوق به سابقه است.

قرعه و رنکینگ بسیار با اهمیت است

در المپیک 8 کشتی گیر رنکینگ دارند و در جاهای مختلف جدول قرار می گیرند. ما در وزن 60 کیلوگرم رنکینگ داریم اما قهرمان و نایب قهرمان جهان در گروه محسن نژاد حضور دارند.
در 67 کیلوگرم نیز رنک داریم اما باز هم قهرمان و نایب قهرمان جهان در گروه ما است و در اوزان 60 و 67 کیلوگرم سخت ترین قرعه را داریم.
در وزن 77 و 87 کیلوگرم نمایندگان ما رنکینگ ندارند و عملا با توجه به کسرت کشتی گیران با کیفیت در این اوزان، قطعا از دور اول رقابت های بسیار دشواری خواهند داشت و با توجه به جدول، در هیچ جایی نمی توانند ببازند چراکه احتمال حذف است و حریفان در دورهای بعد بهتر می شوند.
در وزن 97 با توجه به حضور ساروی در رنکینگ مجارستان، مسیر وی برای رسیدن به فینال کمی سخت است اما در کشتی ماقبل فینال، مبارزه دشواری با حریف بلاروس خواهد داشت.
در وزن 130 کیلوگرم رضا کایالپ و امین میرزازاده با توجه به رنکینگ، در دو سوی جدول هستند. اما آن چیزی که وجود دارد اینکه لوپز رنکینگ ندارد و ممکن است در هر جای جدول قرار بگیرد و قبل از فینال با نماینده ما روبرو شود.

در حال آنالیز تمامی رقبا هستیم
قطعا ما برای هر کشتی و هر رقابت یک استراتژی مشخص منطبق بر آنالیز صورت گرفته داریم. چند هفته است که کار را شروع کردیم، در اتاق آنالیز کمپ تیم های ملی ، فیلم های حریفان دیده می شود و ما بعد از آمادگی تکنیکی و جسمانی  و حفظ آن، به دنبال دیدن فیلم کشتی حریفان و آنالیز آن ها و آمادگی روحی و روانی کشتی گیران هستیم.

حضور برخی از کشتی گیران در چرخه کمک بزرگی به تیم ملی کرد

اتفاق خوبی که در چرخ افتاد حضور برخی از کشتی گیران و ایجاد رقابت بود. اینکه ده بزرگی، محمدرضا و محمد علی گرایی، ناصر علیزاده، مهدی بالی و فردین هدایتی در چرخه حضور داشتند و رقابت خوبی را ایجاد کردند تا کشتی گیران احساس خطر کرده و بیشتر کار کنند کمک بزرگی به تیم ملی کرد.

رنگرز در پایان با قدردانی از تمامی دست اندرکاران کشتی کشور که برآیند کار آن ها بر بهبود روند کار تیم ملی تأثیر گذاشته است، خاطرنشان کرد: من و همکارانم در تیم ملی تمامی تلاش خود را می کنیم که ملی پوشان با بهترین آمادگی راهی المپیک شوند و بتوانیم با کسب افتخار باعث شادی مردم و سربلندی کشورمان شویم.


©2011 . All Rights Reserved