اخبار
شماره : 6927
۹:۵۱ ۱۳۸۸/۳/۱۲
دیدگاه‌های کارشناسان در خصوص اوزان اول کشتی فرنگی

مهرزاد قلاوند: باید رده‌ی سنی نونهالان را احیاء کنیم

مهرزاد قلاوند گفت: برای تقویت تیم‌های ملی کشتی فرنگی جوانان و بزرگسالان علاوه بر توجه بیشتر به تیم ملی نوجوانان باید رده‌ی سنی نونهالان را نیز احیاء کنیم.

سرپرست تیم کشتی فرنگی تولیدی مجید اندیمشک در گفت و گو با روابط عمومی فدراسیون کشتی در این رابطه اظهار کرد: همیشه کشتی فرنگی ایران بزرگترین افتخارات جهانی و حتی المپیک خود را در سبک وزن گرفته است و اگر امروز ما در رده‌ی جوانان و بزرگسالان شاهد بروز برخی ضعف‌ها هستیم باید با رسیدگی سریع این مشکل را از بین ببریم. به اعتقاد من نبود پشتوانه‌های خوب اصلی‌ترین نقطه ضعف اوزان سبک تیم‌های ملی کشتی فرنگی جوانان و بزرگسالان است و این نیز به خاطر عدم توجه به کشتی‌گیران دوم و یا سوم تیم ملی در گذشته بوده است.

وی افزود: ما در رده‌ی نوجوانان و جوانان، کشتی‌گیران را فقط مثل دستگاهی دیدیم که باید برای ما تولید مدال کنند. حال اینکه این کشتی‌گیر در چه شرایطی وزن کم می‌کند و یا با چه شرایطی تمرین می‌کند برای مربیان و یا مسئولان گذشته اصلا مهم نبوده است.

قلاوند با بیان اینکه یک کشتی‌گیر در درجه‌ی اول یک انسان است که مختصات خاص خودش را دارد تصریح کرد: برخی فکر می‌کردند که یک کشتی‌گیر مثل یک آدم آهنی در هر شرایطی باید مدال بگیرد. وزن کم کردن‌های پی در پی گاها به حدی می‌رسید که فردی مثل رضا اسد‌پور که 2 مدال جوانان جهان را گرفت امروز دیگر در کشتی ما هیچ جایی ندارد ما به جای اینکه به او فرصت بدهیم تا به مرور زمان که رشد می‌کند در وزن بالاتر کشتی بگیرد فقط به خاطر کسب مدال از او می‌خواستیم که با وزن کم کردن‌های شدید در همان وزن خود باقی بماند.

این مربی سازنده‌ی خوزستانی در ادامه خاطرنشان کرد: همین حمید سوریان اگر فردی مثل محمد بنا نبود که از او مراقبت کند شما مطمئن باشید که همان بلایی که سر امثال اسدپور آمد سر او نیز می‌آمد. امروز نگاه نکنید که فدراسیون بهترین مربیان خود را در رده‌ی نوجوانان و یا جوانان قرار می‌دهد. در گذشته بدلیل نبودن مربیان دلسوز و آگاه، کشتی فرنگی ما لطمات جبران ناپذیری خورد که ما امروز ثمرات آن را در رده‌های بزرگسالان می‌بینیم.

وی افزود: به اعتقاد من تنها راه برون رفت از مشکلات امروز سبک‌وزن‌های ما، احیاء رده‌ی نونهالان و استفاده از مربیان دلسوز و آشنا به علوم روز ورزشی و کشتی فرنگی در این رده‌ها است.

مهرزاد قلاوند در پایان گفت: به امثال محمد بنا باید فرصت دهیم، البته نباید تمام بار سازندگی کشتی فرنگی کشور را بر دوش او بگذاریم. فدراسیون کشتی در حد بضاعت خود با تمام توان از رده‌های پایه کشتی فرنگی حمایت می‌کند و این راه نیازمند کمک سازمان ورزش، کمیته‌ی ملی المپیک و تربیت بدنی آموزش و پرورش نیز هست.

 

©2011 . All Rights Reserved