گفتگو
شماره : 59594
۸:۵ ۱۳۹۹/۱۰/۱۳
محمد بنا: برد و باخت برای من در صربستان مهم نبود

عدالت برای من بالا رفتن پرچم ایران در میادین بین المللی است

محمد بنا گفت: تا رقابت های قهرمانی آسیا و گزینشی المپیک در فروردین ماه 7 اردوی آماده سازی را پیش رو داریم که امیدوارم مانند اردوی گذشته به همین کیفیت برگزار شود.

محمد بنا سرمربی تیم ملی کشتی فرنگی در گفت و گو با روابط عمومی فدراسیون کشتی در مورد برگزاری اردوی تیم ملی و شرایط کشتی گیران گفت: پس از لیگ اردوی ما بلافاصله برگزار شد، در این شرایط زمانی و با این فاصله ای که به خاطر شیوع کرونا به وجود آمده بود طبیعتا نه ما احتیاج داشتیم و نه کشتی گیران آن شرایط را داشتند که از لحاظ بدنی آمادگی خوبی را داشته باشند اما چیزی که کشتی گیران ما در این 10 روز نشان دادن این بود که از انگیزه ی بالایی برخوردار بودند و این انگیزه به آن ها کمک می کرد که حرکت و پیشرفت کنند.

وی با بیان این که تا رقابت های کسب سهمیه المپیک در فروردین ماه 7 مرحله اردو را پیش رو داریم گفت: باید این اردوها را به خوبی و مانند اردوی قبل برگزار کنیم و تا آن زمان کشتی گیران به شرایط مطلوبی می رسند و راهی رقابت های قهرمانی آسیا و گزینشی المپیک می شوند.

بنا تصریح کرد: پس از رقابت های گزینشی، شش نفر منتخب برای حضور در بازی های المپیک را مشخص و برای آماده کردن آن ها تلاش می کنیم البته کسانی هم که به المپیک نمی روند باید بدانند که دو ماه بعد از المپیک مسابقات جهانی است و باید در آن مسابقات شرکت کنند و اگر موضوع کرونا حاد نشود در مجموع روند پیشبرد کارها را خوب می بینم.

وی در مورد مسابقات صربستان گفت: آن زمانی که ما رقابت های انتخابی را برگزار کردیم در شرایط حساسی بودیم و با توجه به شیوع ویروس کرونا مشخص نبود که مسابقات برگزار می شود و بعد از آن نیز رقابت ها تبدیل به جام جهانی شد و کسی حدث نمی زد که با انصراف یکسری از تیم ها این مسابقات در این سطح و با این کیفیت برگزار شود، اما با توجه به اینکه قصد داشتیم با اتحادیه جهانی همراهی کنیم، تصمیم بر این شد که چند کشتی گیر به این رقابت ها اعزام کنیم و من نیز برای اینکه در 3 وزن سهمیه المپیک نگرفته ایم تصمیم گرفتم که در اوزان 67، 87 و 97 نماینده به این رقابت ها اعزام کنیم.

سرمربی تیم ملی کشتی فرنگی ادامه داد: البته به خاطر اینکه محمدرضا گرایی و حسین اسدی دو کشتی گیر خوبمان در وزن 67 کیلوگرم درگیر ویروس کرونا شدند نتوانستیم در این وزن کشتی گیر اعزام کنیم و در نهایت حسین نوری و محمدهادی ساروی راهی این مسابقات شدند. البته در تیم آزاد نیز قرار بود که عموزاد و یزدانی به خاطر اینکه این شانس را دارند تا 7 ماه آینده به شرایط المپیکی شدن برسند به این رقابت ها اعزام شوند که امیرمحمد یزدانی نیز به خاطر مثبت شدن تست کرونایش از این مسابقات باز ماند.

وی در مورد اینکه چرا با تیم کامل راهی این مسابقات نشدند اظهار داشت: آن هایی که کارشناس هستند بیایند بررسی کنند، هر روز یک خبر از برگزاری یا عدم برگزاری می آمد و هیچ چیز صد در صد نبود و این مسئله کار را برای تصمیم گیری سخت می کرد، من روزهای آخر دیدم روسیه با ترکیب اصلی می آید، اگر می توانستیم روادید تهیه کنیم و وقت داشتیم حتما تعداد بیشتری کشتی گیر برای اینکه با کشتی گیران روس رقابت کنیم اعزام می کردم و برد و باخت مهم نبود. اما الان می گویند تیم کامل باید اعزام می شد که باید بگویم اول باید مستقیما در جریان مسابقات، اردوها و مسائل کرونا قرار بگیرند و بعد این بحث هارا مطرح کنند که آیا تشخیص برای اعزام به این رقابت ها درست بوده یا نه.

بنا در مورد عملکرد نوری و ساروی در این رقابت ها گفت: حسین نوری اصلا یک جلسه حریف نداشت که تمرین خاک بکند و به من هم اعلام کرد شرایط خوبی ندارم ولی گفتم باید اعزام شوی چرا که هم برد و هم باختش به نفع تو است. ما کلا 2 نفر اعزام کردیم و آنها در حد آمادگی که داشتند خوب کشتی گرفتند و برای من برد و باخت مهم نبود و این مسابقات برایم یک نگاه فنی و عالی داشت و خیلی چیزها از این مسابقات درک و حس کردم که می تواند بعدها به ما کمک کند.

وی در مورد داوری ها در مسابقات صربستان تصریح کرد: این مسابقات جام جهانی بود و روس ها با همکاری لالوویچ اصرار بر برگزاری آن داشتند، برای همین روی داوری ها نفوذ داشتند اما من دنبال این حرف ها نیستم و از اعزام این دو نفر چیزی که می خواستم دستم آمده است. اما قرار بود که مسابقات کسب سهمیه المپیک در چین برگزار شود و به نظر من ما در آن ج خیلی راحت تر بودیم ولی کشور قزاقستان هم میزبانی قهرمانی آسیا را گرفته و هم گزینشی را و این کار را برای ما سخت می کند چراکه به احتمال زیاد آنجا نیز بازهم مشکل داوری داریم اما در جاهایی مانند المپیک که نظارت کامل کمیته بین المللی المپیک وجود دارد به آن صورت اعمال نفوذ داوری زیاد نیست نیست.

سرمربی تیم ملی در مورد روند آماده سازی کشتی گیران و تأخیر در برگزاری اردوها به دلیل ویروس کرونا گفت: این عقب افتادگی تنها مختص تیم ما نیست و همه دنیا به خاطر شرایط کرونا کمی عقب هستند. اما در حال حاضر کاری که پیش روی ما است این است که فعلا بحث آماده سازی کشتی گیران پی بگیریم و به آن برسیم و در حال حاضر اعزام کردن نفرات به مسابقات بین المللی خیلی سخت است. نباید به کیفیت جام جهانی نگاه کنیم، مسابقات بین المللی در کرواسی تنها با 24 نفر برگزار می شود و مسابقات ایتالیا وقتی رنکینگ برای المپیک نیست زیاد برای ما مناسب نیست  اما حضور در مسابقات زیلکوفسکی و پیت لاسینسکی لهستان در آزاد و فرنگی برای ما خوب است و بهتر است قبل از گرفتن سهمیه به فکر رقابت های برون مرزی نباشیم و بیشتر روی آماده سازی کشتی گیران وقت بگذاریم.

بنا در مورد برگزاری اردوها در خانه کشتی شهید هادی گفت: کمتر از 4 ماه تا اعزام به قزاقستان که فروردین ماه است وقت داریم و من موافق هستم اردوهایمان در خانه کشتی برگزار بشود اما می توان یکی دو اردو را برای تنوع  به شرط آن که در جاهایی که امکانات کامل مثل خانه کشتی داشته باشد برگزار می کنیم. ما  13 نفر را با خود به قزاقستان می بریم که 10 نفر در رقابت های قهرمانی آسیا شرکت می کنند و 3 نفر نیز برای کسب سهمیه به میدان می روند و کلا باید بگویم در خانه کشتی برای ما همه چیز فراهم است و آماده سازی کشتی گیران را راحت تر می توانیم انجام دهیم.

وی در مورد اینکه لیگ به تیم های ملی کشتی کمک کرد یا خیر گفت: در مورد لیگ موضوع فرق می کند. در این دوره که ما 7 ماه از کشتی دور بودیم و به خاطر کرونا مسابقات و تمرینات برگزار نشد، این دوره از لیگ برای تیم ملی آورده اش این طور بود که وقتی به علت کرونا مسابقه نداری مجبوری به مسابقات لیگ نگاه کنیم، در صورتی که این کار استاندارد درستی نیست چرا که کشتی گیر عصر فردایی که مسابقه است با 2 کیلوگرم ارفاق وزن به روی باسکول می رود و فرادشب در فینال 55 کیلوگرم با 63 کیلوگرم وزن به روی تشک می رود و این معیار مناسبی برای انتخاب نیست. کلا لیگ سنجش و ملاک صد در صدی برای کادر فنی نیست برای اینکه بالا و پایین زیاد و برد و باخت زیاد دارد و کشتی گیران حتی در صورت نا آماده بودن به خاطر استفاده از منافع مادی در آن شرکت می کنند.

بنا ادامه داد: بعنوان مثال در لیگ نجاتی چند کشتی در دوره های رفت و برگشت و فینال کشتی گرفت و وزن کم کرد و این کشتی گیر یکی از شانس های ما برای المپیک است. اگر شرایط به صورت عادی بود و ما اردوها را برگزار می کردیم و در مسابقات بین المللی شرکت می کردیم اصلا اجازه نمی دادم که در لیگ کشتی بگیرد. و لیگ به دلیل آن خوب بود که ما مسابقه ای جز آن نداشتیم.

وی در مورد آمادگی کشتی گیران روس گفت: روس ها همیشه عادت دارند مخفیانه کارشان را انجام دهند و حضور موفقشان در صربستان به دلیل این بود که رئیس فدراسیون روسیه به آن ها گفته بود که صد در صد مسابقات را برگزار می کنیم و آن ها برای حضور در این رقابت ها آماده بودند.
بنا ادامه داد: البته با دیدن کشتی آن ها در صربستان شناخت خوبی پیدا می کنیم اما با کشتی بدی که چاکوتادزه در فینال گرفت احتمال تغییر نیز در ترکیب روس ها وجود دارد. من خیلی از مسابقات را به طور مستقیم می دیدم و از فدراسیون خواسته ایم که تمامی فیلم های این مسابقات را در اختیار ما قرار بدهد تا به طور کامل آن رصد کنیم و این رقابت ها برای ما خیلی آموزنده بود.

سرمربی تیم ملی در مورد شرایط کشتی فرنگی ایران در المپیک توکیو گفت: اگر شرایط به همین صورت باشد و بتوانیم به همین شکل اردوها را برگزار کنیم و کار را همینطور ادامه بدهیم و از دردسر کسب سهمیه گذر کنیم در بعضی از اوزانمان شانس این را می بینم که به مدال برسیم اما رنگ آن را نمی توانم تعیین کنم.

وی ادامه داد: داشته هایمان همین کشتی گیران هستند اما کلا همیشه در کارم با امید کار کردم و پشت کار و ممارست داشتم و به برگزاری اردوهای خوب توجه دارم برای من فرق نمی کند چه کشتی گیر شاخصی داشته باشیم و چه کشتی گیر نداشته باشیم ما یک زمان و در یک دوره تیم خوبی داشتیم اما الان هم این کشتی گیران می توانند راه آن ها را ادامه بدهند.

بنا با تشکر از از فدراسیون کشتی که شرایطی را به وجود آورد که تیم ملی بتواند در قرنطینه اردوها را برگزار کند اظهار داشت: امیدوارم که کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش کمک حال کشتی، فدراسیون و رئیس آن باشند و شرایط را طوری مهیا کنند تا ما راحت به المپیک برسیم اگر شرایط المپیکی نباشد حتی کسب سهمیه هم خیلی سخت می شود.

وی در مورد نحوه گزینش کشتی گیران گفت: از رقابت های لیگ نمی توان کشتی گیر گزینش کرد، یک کشتی گیر باید در مسابقات رسمی داخلی مانند قهرمانی کشور و انتخابی تیم ملی شرکت کند و بعد از حضور در اردوهای تیم ملی باید مراحل آماده سازی را طی کنند، پس از آن باید آن ها را به مسابقات بین المللی ببریم تا تشخیص بدهیم فرد شایستگی پوشیدن پیراهن تیم ملی را دارد یا ندارد.

سرمربی تیم ملی ادامه داد: برای خیلی ها عدالت این است که یک کشتی گیر در یک رقابت به پیروزی برسد و راهی مسابقات بشود و ما بعضا سال های گذشته در این موارد ضرر کرده ایم. برای من عدالت این است که بدون غرض و مرض یک تشخیص می دهم و باید تیم ملی کشورمان پیروز بشود. و بالاترین عدالت برای من پیروزی و برافراشته شدن پرچم ما در میادین بین المللی است.

دارنده مدال نقره جهان گفت: از نظر من حتی بهترین مربی دنیا نیز نمی تواند کاری را تنهایی انجام دهد. اول مدیریت است که به ما کمک می کند وپس از آن انجام شدن مسابقات، برگزاری منظم اردوها و اعزام های بین الملی است. بعد از آن مربیان هستند و مربیان تیم ملی، به نظر من مربیان تیم ملی در بعضی موارد مظلوم تر از سایرین هستند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: در این چند سال خیلی از آدم های بزگی کنار من زحمت کشیده اند و کسانی که هم اکنون در کنار من هستند نیز معلوم نیست که در آینده باشند یانه من طی این سال ها تغییرات زیادی را در کادر فنی داشتم و در حال حاضر نیز با توجه به خواست رئیس فدراسیون از مربیان جوان در کنار خود استفاده می کنم تا در آینده مربیان خوبی را در تیم ملی داشته باشیم. الان هم اعلام می کنم که المپیک واقعه مهمی است و در مسیر آن نفرات کادر فنی را می سنجم و احتمال اینکه از نفرات دیگر نیز در کنار خود استفاده کنم بسیار زیاد است.

©2011 . All Rights Reserved