گفت و گو با برترین مربی زن سال در رشته کشتی های سنتی

دوشنبه ۲۳ بهمن ۱۳۹۶ 11:12
قهرمانی اگر با پهلوانی همراه نباشد ارزشی نخواهد داشت
فراست مبتدی گفت: مرام پهلوانی زن و مرد نمی شناسد و من در تلاشم تا این مهم را به شاگردانم بیاموزم.

به گزارش روابط عمومی فدراسیون کشتی، برترین مربی زن کشتی های سنتی فدراسیون کشتی در سال فنی 96-95، بُعد پهلوانی ورزش به خصوص کشتی را خصلتی انسانی، نه مردانه دانست و گفت: کشتی در خون ما ایرانی هاست و زنان و دختران  مطمئن باشند با ورود به این رشته موفقیت های بزرگ در پیش دارند.

فراست مبتدی مربی آلیش استان مرکزی، درباره نحوه حضورش در مربگیری رشته کشتی گفت : همسرم کشتی گیر است و من از طریق وی با این رشته آشنا شدم. آرزو داشتم وارد این عرصه شوم اما شرایط برای ورود بانوان میسر نبود تا این که روزی با همسرم در ماشین رادیو گوش می کردیم که شنیدم کشتی آلیش رشته ای است که بانوان ایرانی نیز می توانند در آن فعالیت داشته باشند.

وی با بیان این که ازسال ۸۴ تا کنون در این رشته فعال است، افزود: از دوران کودکی و نوجوانی آرزوی مربی گری در سر داشتم و با تخیل این که شاگردانم را روی سکو ببینم لحظات خوشی برای خود می ساختم. پس از ورود به کشتی و بلافاصله بعد از این که به سن مربی گری رسیدم وارد این عرصه شدم و تا امروز نیز در این حیطه مشغول هستم.

فراست مبتدی در پاسخ به این سوال  که دست یافتن به عنوان بهترین مربی چه موانع و مشکلاتی به همراه داشت، گفت: مری گری در هر رشته ای زحمت بسیار دارد؛ اما فکر می کنم هیچ مربی کشتی زنی به اندازه من برای این رشته وقت گذاشته باشد. من از خودم، زندگی، همسر و فرزندانم هزینه کردم. هیچ روزی و هیچ بعد ازظهری طی این ۱۲ سال متعلق به خودم نبودم و ساعاتی که در منزل بودم به ورزش فکر می کردم و نقشه های بزرگ را ثانیه به ثانیه مرور می کردم.

این مربی کشتی کشور که اصالتی کُرد دارد و پرورش یافته اراک است، در باره پل بین زندگی و کارش می گوید: اگر کسی مثل همسرم یاریم نمی کرد و همراهم نبود نمی توانستم در این وادی کار را  ادامه دهم. در زندگی مشترک ورزشکاران باید همدیگر را درک کنند تا بتوان موفق بود . از روزی که وارد کشتی شدم همسرم زحمات زندگی را به دوش کشید و از همین رو هر چه دارم چه از لحاظ فنی و چه ازدیگر جهات مدیون وی هستم.

وی ادامه داد: بر قراری ارتباط بین زن بودن، مادر بودن و ورزشکار و مربی بودن آسان نیست؛ توانی صد چندان می خواهد تا به همه این وظایف رسیدگی کرد. فرزندانم شاید گاهی گله مند می شوند اما وقتی موفقیت های مرا می بینند روزهای سخت را فراموش می کنند و به عبارتی شیرینی موفقیت ها تلخی هایمان را از بین می برد.
مربی برتر کشتی سنتی بانوان در سال ۹۵_۹۶ دختران و زنان کشور را خطاب قرار داد و گفت: بُعد اول ورزش دست یابی به سلامت جسم و روح است و بُعد دوم که قهرمانی است اگر با پهلوانی همراه نباشد ارزشی نخواهد داشت.

وی افزود: مرام پهلوانی زن و مرد نمی شناسد از این رو در تلاشم این مهم را به شاگردانم آموزش دهم و اگر همین یک نکته را از من به یادگار داشته باشند برای همه عمر من کفایت می کند.

فراست مبتدی با بیان این که خاک کشتی دامن گیر است، اظهار داشت: کشتی در خون ما ایرانی هاست و زنان و دختران  مطمئن باشند با ورود به این رشته موفقیت های بزرگ در پیش دارند چرا که کشتی آلیش زودبازده است. تنها باید به لحاظ فرهنگی آماده سازی داشته باشیم که این مسیر در حال هموار شدن است.

مسعود عسکری

برچسب ها :